Αποχώρησαν οι μετανάστες από το Σύνταγμα

Αποχώρησαν οι μετανάστες από το Σύνταγμα

Αποχώρησαν τελικά οι πρόσφυγες και μετανάστες από την πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν βρει καταφύγιο τις τελευταίες ημέρες, μετά την εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου που διέμεναν στα Εξάρχεια.

Οι πρόσφυγες -με καταγωγή κυρίως από Συρία και Αφγανιστάν-, είχαν διανυκτερεύσει σε σκηνές και ζητούσαν να μείνουν σε κάποια δομή φιλοξενίας.

Συμφώνησαν να πάνε στον Ελαιώνα, ωστόσο στη αρνήθηκαν να μπουν στα λεωφορεία πριν δουν τις εγκαταστάσεις. Τελικά, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις δέχθηκαν να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία μικρή ομάδα προσφύγων, περίπου 15 άτομα, αρνήθηκαν να μπουν στα πούλμαν αλλά έφυγαν από την πλατεία Συντάγματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αποχώρησή τους, η πλατεία Συντάγματος ήταν καθαρή, χωρίς σκουπίδια.

Νωρίτερα, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τους είχε καλέσει να σέβονται τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί και τους καλούσε να αποχωρήσουν, γιατί δημιουργούν αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην κοινή γνώμη.

«Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software