Τόσκας: Η ΝΔ σχεδιάζει αντικοινωνικά μέτρα που συνδυάζονται με καταστολή

Τόσκας: Η ΝΔ σχεδιάζει αντικοινωνικά μέτρα που συνδυάζονται με καταστολή

«Επειδή η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει να φέρει αντικοινωνικά μέτρα και αυτά συνδυάζονται πάντα με καταστολή, θέλει να προετοιμάσει και το περιβάλλον», δήλωσε ο βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, με επίκεντρο τις πολιτικές αντιμετώπισης των φαινομένων βίας στην περιοχή των Εξαρχείων.

«Ο κ. Μητοστάκης είχε πει ότι σε 24 ώρες θα καθαρίσει τα Εξάρχεια -η έννοια εκκαθάριση έχει πολλές άσχημες ερμηνείες- μετά είπε σε έναν μήνα. Τώρα λέει ότι τα Εξάρχεια δεν είναι πρόβλημα που έχει σχέση μόνο με την καταστολή -τώρα το κατάλαβε αυτό- και ότι χρειάζονται συνδυασμένες ενέργειες.

Πράγματι η επίλυση των προβλημάτων των Εξαρχείων δεν απαιτεί μόνο καταστολή, που μας διαφήμιζε τέσσερα χρόνια η ΝΔ, αλλά προφανώς το θέμα των Εξαρχείων το προτάσσει η Νέα Δημοκρατία, τόσα χρόνια, το έχει βάλει πρώτο στην προτεραιότητα της αντιπολίτευσης και για να κρύψει τα προβλήματα, που αυτή μας κληροδότησε, τα προβλήματα σε άλλες περιοχές, όπως είναι η Δυτική Αθήνα, περιοχές της Θεσσαλονίκης όπως ο Δενδροπόταμος [...]

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ασφάλειας έχουν γίνει πολλά βήματα και έχει μειωθεί η μεγάλη εγκληματικότητα, το ξέρει όλος ο κόσμος, αλλά παρ' όλα αυτά η ΝΔ συνεχίζει να φωνάζει για μια περιοχή, που στο κάτω κάτω αυτή μας κληροδότησε», πρόσθεσε ο κ. Τόσκας.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην ανταπόκριση που υπήρξε στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε:

«Φάνηκε πολύ σύντομα ότι αυτό το κάλεσμα και αυτές οι συγκεντρώσεις έχουν μια δυναμική που φέρνουν τον κόσμο κοντά στον εντοπισμό των πραγματικών προβλημάτων και της πραγματικής διαχωριστικής γραμμής αυτή τη στιγμή, την οποία αρχίζει και καταλαβαίνει όλος ο κόσμος, ακόμη και αυτοί που είχαν παραπλανηθεί από τα ΜΜΕ που ελέγχει η αντιπολίτευση και ο κ. Μητσοτάκης».

«Αυτή τη στιγμή», συνέχισε, «βλέπουμε να συνειδητοποιείται όλο και περισσότερος κόσμος, που καταλαβαίνει ότι το παραμύθι της ΝΔ περί ευκαιριών είναι απλά το προκάλυμμα μιας μεγάλης πολιτική απάτης, η οποία κρύβει μέτρα τύπου Πινοσέτ και τύπου Θάτσερ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software