Τσίπρας: Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα χάσουμε τις εκλογές

Τσίπρας: Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα χάσουμε τις εκλογές

Κ. Μητσοτάκης δεν έχει το θάρρος να υπερασπιστεί τις απόψεις του", τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στον Alpha, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή φράση του προέδρου της ΝΔ περί επταήμερης εργασίας.

"Ο κ. Μητσοτάκης είπε αυτό που πιστεύει, έχει μία βαθιά αντιλαϊκή ατζέντα, δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει. Έχει πει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός. Χθες το τερμάτισε. Είναι μία ακραία νεοφιλελεύθερη θέση, ότι κάποιες επιχειρήσεις έντασης εργασίας να μπορούν με την συμφωνία των εργαζομένων να εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα", τόνισε.

"Ωστόσο άλλο η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και άλλο η επταήμερη εργασία. Υπάρχει το πενθήμερο και οκτάωρο. Ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε στο ολίσθημα να εκφράσει τις θέσεις του. Ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, αυτό που του ξέφυγε. Οι επικοινωνιολόγοι του και οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να έλθει να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Γιατί θα του ξέφευγαν τέτοια μαργαριτάρια. Εγώ δεν τον μέμφομαι γι αυτό αλλά γιατί δεν βγαίνει να υπερασπιστεί τις απόψεις του. Και βγήκε για να κατηγορήσει τον πολιτικό του αντίπαλο ότι λέει ψέματα. Δεν ξέρω γιατί να τον κατηγορήσω, για ακραίο νεοφιλελευθερισμό ή για πολιτική αήθεια.

"Το "τερμάτισε" για το 7ημερο. Είναι μια θέση που στηρίζει ο ΣΕΒ. Προσπάθησε να το διορθώσει κι έκανε ένα χειρότερο ατόπημα, λέγοντας ότι δεν εννοούσε αυτό", πρόσθεσε. Και πρόσθεσε: "Θέλει να οδηγηθούμε σε μια εργασία λάστιχο".
"Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα χάσουμε τις εκλογές"

"Τα δείγματα που έχω δείχνουν ότι τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί μια δυναμική που δεν την είχαμε ούτε το 2015", είπε και τόνισε: "Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν αρχίσει να μειώνουν στο μισό αυτές τις διαφορές επιστημονικής φαντασίας".

"Οι εκλογές θα είναι ντέρμπι, διότι από τη μία θα είναι τα κυβερνητικά αποτελέσματα και από την άλλη το πείραμα της μεταδημοκρατίας".

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι "ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης τις εθνικές εκλογές", για να συνεχίσει: "Το βράδυ της 26η Μαΐου θα διαμορφωθεί η εικόνα μιας δημοσκόπησης χωρίς να έχει τεθεί το ερώτημα; ποιος θα κυβερνήσει;".

"Θα κάνω ότι μπορώ να υπάρχει ο κ. Μητσοτάκης απέναντί μου, γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει πολιτικός αντίπαλος που θα μου κάνει τέτοια δώρα πριν τις εκλογές", είπε και υπογράμμισε με βεβαιότητα ότι "η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ".

Συνέχισε δε: "Συγκρίνετε τις εικόνες των δικών μου περιοδειών με τις άνευρες εκδηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη".

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ήττας, είπε: "Ούτε μία στο εκατομμύρια δεν θα συμβεί αυτό, να χάσουμε με πολλές μονάδες διαφορά. Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να συμβεί αυτό. Ο λαός γνωρίζει ότι είναι μια κρίσιμη "δημοσκόπηση" γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές. Η στρατηγική μου είναι δεδομένη για εκλογές των Οκτώβριο. Το βράδυ της 26ης Μαΐου δεν θα είναι μόνο μια ήττα για το σύστημα της πολιτικής απάτης, θα αλλάξει και η παράσταση νίκης".Για την οικονομία, 13η σύνταξη

"Καταφέραμε να βγάλουμε την οικονομία σε ξέφωτο. Δίνουμε τη μάχη μέρα με τη μέρα. Τώρα έχουμε αυτή τη δυνατότητα, να δώσουμε τη 13η σύνταξη. Η δική μας επιλογή είναι να στηρίξουμε τους συνταξιούχους. Οι αντίπαλοι μας θέλουν να τους ρίξουν στον Καιάδα", είπε.

"Πρέπει να μας ξεκαθαρίσει η ΝΔ, είναι προεκλογικές παροχές άρα δεν εγγυάται για την μονιμότητά τους, η είναι απαραίτητες μιας και τις ψηφίζει;", επισήμανε.

Και σημείωσε: "Από το 2016 ξεκινήσαμε να αναδιανέμουμε το υπερπλεόνασμα με δίκαιο τρόπο. Φέραμε αύξηση του μισθού, καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό. Οι εκλογές είναι σε 5 μήνες και τα μέτρα αυτά είναι μόνιμα. Το ερώτημα είναι για τοκ κ. Μητσοτάκη είναι αν αυτά τα μέτρα θα τα υποστηρίξει".

"Το μεγαλύτερο μέρος των παροχών μας πηγαίνει στους συνταξιούχους, που ήταν τα πρώτα θύματα της σκληρής λιτότητας που εφαρμόστηκε. Και όταν η ελληνική οικονομία έχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες θα μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερα", είπε.

Και πρόσθεσε: "Έχουμε αποδείξει την αξιοπιστίας μας στην Ευρώπη. Ξέρουμε τον τρόπο να διατηρούμε την ανάπτυξη".Για τη διαμάχη του στη Βουλή με τον Κ. Μητσοτάκη

Για την προεκλογική αντιπαράθεση και την σφοδρότητά της συζήτησης στη Βουλή, τόνισε:

"Δεν πιστεύω ότι ξέφυγε η κατάσταση. Είναι ένα σχέδιο από πλευράς του κ. Μητσοτάκη. Έχει εισηγήσεις να μην μιλά για την οικονομία γιατί πέφτει σε γκάφες. Έχοντας αυτό το έλλειμμα επιχειρημάτων, τον αναγκάζουν να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα".

"Ήταν επιλογή του να ασκήσει μια κριτική που ήταν έξω από τα όρια, και να υποπέσει στην αθλιότητα του να μιλά για τον νεκρό πατέρα του πολιτικού του αντιπάλου. Αυτό δεν ξέφυγε στον κ. Μητσοτάκη, ήταν επιλογή. Ήρθε στη Βουλή και αναπαρήγαγε πρωτοσέλιδα ακροδεξιών φυλλάδων".

"Σε ό,τι αφορά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ήμουν αυτός που έχω τιμήσει τη θέση του και τη στάση του στο Μακεδονικό, κάτι που δεν έχει κάνει ο γιος του. Η ελληνική κοινή γνώμη έχει εικόνα για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο δικός μου πατέρας όμως δεν ήταν γνωστό, όταν λοιπόν τον συκοφαντείς κατακάθεται αυτή η εικόνα η συκοφαντική".Για τις διακοπές στο κότερο

"Δεν έχω να κρύψω τίποτα, ούτε εισοδήματα, ούτε τις μετοχές που δεν έχω, ούτε τίποτα. Τον Αύγουστο του 2018 φιλοξενήθηκα στο σκάφος μιας συνεργάτιδας μου. Το έγραψε μέσο του Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν είναι το λόγο να το διαψεύσω", είπε, ερωτηθείς για τις διακοπές του το περασμένο καλοκαίρι.

"Έχω το δικαίωμα κάποιες οικογενειακές και προσωπικές στιγμές να τις κρατήσω για μένα. Ούτε φωτογραφίες με τα παιδιά μου δεν έχω ανεβάσει. Είναι κάτι που δεν θέλω. Αυτό, όμως, από ένα σημείο και μετά, αφού αυτό δημοσιεύτηκε πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2018, και να φτάσει τώρα σε όλο αυτό δύο βδομάδες πριν από τις εκλογές, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ", υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: "Αυτοί τις ίδιες μέρες με ελικόπτερα γυρνούσαν σε βίλες όχι συνεργατών τους, καναλαρχών. Τα κάνουν αυτά για να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση".

Σχετικά με το ερώτημα της Νέας Δημοκρατίας για τα έξοδα των διακοπών στο κότερο και για το αν άλλοι υπουργοί έκαναν παρόμοιες διακοπές, είπε:

"Δεν γνωρίζω και δεν θα είχα θέμα να πω. Η ΝΔ πέρα από το ότι θέλει να στρέψει τη συζήτηση στα δευτερεύοντα, έχω την εντύπωση πως τον έχουν οδηγήσει οι σύμβουλοί του στο ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Τον οδήγησαν να υιοθετήσει τη θέση της ΝΔ στο Μακεδονικό. Τον οδήγησαν στο να αγκαλιάσει τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΛΑΟΣ. Στο να μετατρέψει την ΝΔ το οποίο σήμερα λίγη σχέση έχει με την παράδοση της λαϊκής δεξιάς".

"Εγώ δεν φιλοξενήθηκα στο σκάφος του κ. Μαρινάκη, ούτε στο Noor 1", συμπλήρωσε.Μήνυμα σε Τουρκία

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και την Τουρκική προκλητικότητα, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα.

"Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ στην πρόσφατη ιστορία της τόσο ισχυρή υποστήριξη και ισχυρές συμμαχίες. Από την ΕΕ και στρατηγικούς συμμάχους στην περιοχή, όπως Ισραήλ και Αίγυπτο. Η Τουρκία και λόγω των εσωτερικών της εντάσεων διατηρεί μια στάση αλλοπρόσαλλη. Έχουμε μια στάση, ότι μονομερείς ενέργειες κατά της Κύπρου και της Ελλάδας δεν θα γίνουν ανεκτές. Αν συνεχίσει η Τουρκία τον ολισθηρό δρόμο θα υπάρξουν συνέπειες".

Και πρόσθεσε: "Αν συνεχιστεί αυτή η στρατηγική, μπορεί να υπάρξουν μέτρα και κυρώσεις οικονομικές. Η Τουρκία αντί να συνεχίσει αυτήν την πρακτική θα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου. Δεν θέλουμε να αμφισβητήσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας, αλλά δεν θα δεχτούμε να παραβιαστούν τα δικά μας".

"Θέλω να πιστεύω ότι οι κινήσεις δεν έχουν στρατηγικό βάθος και από τις αντιδράσεις διεθνώς θα διαπιστώσουν πως δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι κάνουν. Ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι απολύτως σίγουρος ότι έχουμε άξιες ένοπλες δυνάμεις αλλά και ισχυρότατες συμμαχίες", κατέληξε.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software