Μπάχαλο στη ΝΔ με τη 13η σύνταξη: O Γεωργιάδης την κόβει κι ο Βορίδης τον αδειάζει

Μπάχαλο στη ΝΔ με τη 13η σύνταξη: O Γεωργιάδης την κόβει κι ο Βορίδης τον αδειάζει

Σύγχυση απόψεων διαπιστώνεται στη ΝΔ και μάλιστα σε επίπεδο ηγεσίας και επιτελικών στελεχών για τη 13η σύνταξη.

Συγκεκριμένα δύο εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις εξέφρασαν, σχεδόν ταυτόχρονα, δύο εκ των ηγετικών στελεχών της ΝΔ σχετικά με τη παροχή της 13ης σύνταξης, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, ενώ ήδη την είχε χαρακτηρίσει ξεδιάντροπο λαϊκισμό, αρνήθηκε να δεσμευτεί πως θα τη χορηγήσει σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Έτσι, το βράδυ της Δευτέρας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανατρέποντας όσα έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστήριξε πως η ΝΔ θα υπερψηφίσει το εν λόγω μόνιμο μέτρο, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, και αφού θα το κάνει αυτό σημαίνει πως δεσμεύεται και για τη συνέχιση της χορήγησής του σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Ant1, στην ίδια ερώτηση για τη 13η σύνταξη, απάντησε πως «ασφαλώς και δεν εγγυόμαστε να συνεχίσουμε να τη δίνουμε», χαρακτηρίζοντάς την «προεκλογικό επίδομα». «Θα λάβουμε μέτρα για να τρέξει με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης η οικονομία και έχουμε πει χιλιάδες φορές ότι θα στηρίξουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους», σημείωσε.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως όταν στον Μάκη Βορίδη επισημάνθηκε η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, απάντησε πως «εγώ ήμουν στη σύσκεψη τη σημερινή και εγώ γνωρίζω». Στη σημείωση πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι αντιπρόεδρος του κόμματος, ο Μάκης Βορίδης επέμεινε: «ισχύει αυτό που σας λέω [...] αυτή είναι η θέση της ΝΔ».

Powered by TUODY Software