Το σχέδιο Μητσοτάκη για την Υγεία: Ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία, δημόσιοι υπάλληλοι σε ιδιωτικά κέντρα

Το σχέδιο Μητσοτάκη για την Υγεία: Ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία, δημόσιοι υπάλληλοι σε ιδιωτικά κέντρα

Το σχέδιό του για το μέλλον των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και των εργαζομένων τους, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τάχθηκε υπέρ της παροχής υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα εντός των κρατικών νοσοκομείων.

«Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ' ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια» τόνισε.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε δυο πράγματα:

-Το πρώτο ότι στα δημόσια νοσοκομεία θα μπουν – σε πρώτη φάση σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας – ιδιώτες επιχειρηματίες με μακροχρόνια σύμβαση, αφού -όπως υποστήριξε- γνωρίζουν καλύτερα την εξίσωση κόστους – οφέλους.

Αυτονόητα για την εξίσωση κόστους – οφέλους, θα απαιτείται εισιτήριο και «αγορά υπηρεσιών» από τους ασφαλισμένους και βέβαια απαγόρευση εισόδου για τους ανασφάλιστους

-Το δεύτερο παράδειγμα που έφερε ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αυτό της αγοράς υπηρεσιών από ιδιώτες αλλά με μια παραλλαγή: Όπως είπε, αντί να αγοράζει το δημόσιο για παράδειγμα αξονικό τομογράφο, θα μπορεί να αγοράζει υπηρεσίες. Και μια και αυτό ισχύει για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία εδώ και χρόνια πολλά, ο πρόεδρος της ΝΔ, αποκάλυψε τί σχεδιάζει για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως είπε εκεί, στα ιδιωτικά κέντρα με τους ιδιωτικούς τομογράφους θα εργάζονται δημόσιοι υπάλληλοι!

Πρόσθεσε μάλιστα πως η ιδιωτική εταιρεία θα μπορεί να δίνει μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους που θα εργάζονται εκεί, ανάλογα με την απόδοσή τους. Έφερε ως παράδειγμα ένα ακτινοδιαγνωστικό κέντρο και πρόσθεσε ότι «το κράτος δεν θα αγοράζει πλέον μηχανήματα αλλά υπηρεσίες, δηλαδή αριθμό εξετάσεων. Είναι κάτι που γίνεται στη Γαλλία, στη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία. Επειδή θα σπεύσουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ότι αυτές είναι νεοφιλελεύθερες απόψεις θα τους πω ότι γίνονται παντού στον κόσμο και σε χώρες κατ' εξοχήν σοσιαλδημοκρατικές, όπως οι σκανδιναβικές χώρες».

Έτσι, το κράτος θα κάνει σύμβαση με ένα ιδιωτικό κέντρο για ιατρικές εξετάσεις και θα στέλνει να δουλεύουν εκεί οι δημόσιοι υπάλληλοι. Άρα, οι ιδιώτες θα προσφέρουν μόνο τα μηχανήματα και το δημόσιο θα πληρώνει και τις εξετάσεις και τους υπαλλήλους!

Powered by TUODY Software