Σβίγκου: Ούτε το ΔΝΤ δεν τολμά να πει όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης

Σβίγκου: Ούτε το ΔΝΤ δεν τολμά να πει όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης

«Η ΝΔ δεν θέλει απλώς να επιστρέψει η χώρα στα χρόνια των μνημονίων και του ΔΝΤ. Θέλει να επιστρέψει η χώρα στον 17ο και στον 18ο αιώνα όταν μιλάει για επταήμερη εργασία. Θέλει να κάνει όλα όσα δεν κατάφεραν τα μνημόνια να κάνουν στη χώρα και στους εργαζόμενούς της», ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο ραδιόφωνο «105,5 στο Κόκκινο» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Η κ. Σβίγκου τόνισε επίσης πως η ΝΔ «έχει πάει ένα βήμα παραπέρα όλες τις προθέσεις και του ελληνικού κεφαλαίου και των δανειστών, όταν βλέπουμε το ΔΝΤ να μην τολμά να εκστομίσει αυτά που έχει εκστομίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό που τον βλέπουμε να κάνει είναι να κλείνει το μάτι στον ΣΕΒ, να κλείνει το μάτι στην ολιγαρχία, ότι, αν αυτός έρθει στην εξουσία, θα ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες τους. 

Και βέβαια αυτό τρομάζει τους Έλληνες πολίτες, γιατί η Ελλάδα δεν βγήκε από τα μνημόνια για να μπει σε ένα πολύ χειρότερο μνημονιακό πρόγραμμα διά χειρός Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια για να σταθεί στα πόδια της, για να μπορέσουν να αποκατασταθούν αδικίες, να επουλωθούν οι πληγές τους παρελθόντος και δεν πρόκειται να επιστρέψουμε πίσω σε όσα χρεοκόπησαν τη χώρα και χρεοκόπησαν την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία».

Αναφερόμενη σε δηλώσεις στελεχών τις αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικές με τις θέσεις που εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης, εκτίμησε ότι «στην πραγματικότητα, αυτό που θέλουν να κρύψουν, αλλά δεν μπορεί να κρυφτεί γιατί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πάρα πολύ ειλικρινής και κυνικός ως προς το πρόγραμμά του, είναι όλο τον θατσερικό εφιάλτη που θέλει να εφαρμόσει η ΝΔ στη χώρα.

Όλη αυτή η εικόνα των τελευταίων ημερών, πέρα από τα αδειάσματα που μπορεί να κάνει ο ένας στον άλλον ή στις προσπάθειες ερμηνείας του Κυριάκου Μητσοτάκη που οδηγεί στη γελοιοποίηση αυτού του κόμματος, δείχνουν σε τελική ανάλυση ποιους εκπροσωπεί, ποια συμφέροντα και ποιων εξυπηρετεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης», τόνισε η κ. Σβίγκου.

Συνεχίζοντας χαρακτήρισε «από τις πιο ανατριχιαστικές που έχει κάνει ποτέ πολιτικός αρχηγός» παλαιότερη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι είναι φυσικές οι κοινωνικές ανισότητες.

«Είναι θέση που δείχνει για μια φορά ακόμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρυφτεί, ότι λέει αυτό που σκέφτεται. Και δυστυχώς για τον ίδιο όλα αυτά τον κυνηγούν. Όλα αυτά δεν μπορεί να τα πάρει πίσω. Ούτε εμείς βάλαμε στο στόμα του ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο, ούτε εμείς βάλαμε στο στόμα του Κυριάκου Μητσοτσάκη ότι πρέπει να καταργηθεί το Δώρο Χριστουγέννων, ούτε βάλαμε στο στόμα του ότι η 13η σύνταξη δεν είναι εφικτό να δοθεί και είναι λαϊκισμός. 

Όλα αυτά αποτελούν θέσεις και πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οπότε ο ίδιος πάει με αυτό το πρόγραμμα και στις ευρωεκλογές και βέβαια στις εθνικές που θα κρίνουν ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα τη χώρα».

Ερωτηθείσα για το ένα συμμερίζεται την αισιοδοξία του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και στις δύο εκλογικές μάχες, η κ. Σβίγκου απαντά πως «όποιος έχει πάει στην οποιαδήποτε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και όποιος έχει δει έστω από την τηλεόραση ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, βλέπει την αυξανόμενη δυναμική κι ένα διαρκώς ενισχυόμενο κοινωνικό λαϊκό ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η δυναμική, αυτό το κοινωνικό ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα της χώρας μετά τα μνημόνια θα καταγραφεί και στις εκλογές της 26ης Μαΐου. 
Και σ’ αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος, ακριβώς επειδή έχει το σχέδιο και την αποφασιστικότητα η επόμενη μέρα για τη χώρα να είναι μια μέρα κοινωνικής δικαιοσύνης, δίκαιης ανάπτυξης και δικαιωμάτων για όλους. Αυτό δηλαδή το οποίο θέλει να μη γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θέλει μια χώρα για τους λίγους, μια χώρα για τους εκλεκτούς, χώρα για τους ολιγάρχες. Ακριβώς επειδή αυτά τα αντιλαμβάνεται ο ελληνικός λαός, θα καταγραφεί νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές».

Κληθείσα να σχολιάσει τις σχέσεις του υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν με τον κ. Μητσοτάκη και την πιθανότητα να εκλεγεί ο κ. Βέμπερ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε πως «το ότι ο κ. Βέμπερ ξεκίνησε την εκστρατεία του από τη χώρα μας και το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταυτίζεται τόσο πολύ με τον κ. Βέμπερ, νομίζω ότι μόνο κακό κάνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Γιατί όλοι θυμόμαστε», συνέχισε, «τις δηλώσεις του κ. Βέμπερ για τη χώρα μας, θυμόμαστε τι έλεγε για το Grexit, θυμόμαστε τι έλεγε για την έξοδο της χώρας από τη Συνθήκη του Σένγκεν, θυμόμαστε τι έχει πει πάρα πολλές φορές για τους μισθούς και τις συντάξεις, οπότε δεν μας εκπλήσσουν οι δηλώσεις που έκανε για τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης. Αυτό που μας εκπλήσσει είναι το πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τόσο απροκάλυπτα να ταυτιστεί με αυτόν σε προεκλογική περίοδο. Αλλά αυτό είναι δικό του λάθος και τα λάθη πληρώνονται.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση ο κ. Βέμπερ να κάνει κουμάντο στη δική μας χώρα. Εγώ αμφιβάλλω πάρα πολύ για το αν θα καταφέρει ο ίδιος να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν. Αλλά ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση, αυτό που σας λέω είναι ότι η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, ότι η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια κι ότι η επόμενη κυβέρνηση -που θα είναι μια αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση- πρόκειται να εκνευρίσει πάρα πολύ τον κ. Βέμπερ εφόσον αυτός γινόταν ποτέ πρόεδρος της Κομισιόν. 

Γιατί δεν πρόκειται ποτέ σε καμία περίπτωση να ρωτήσουμε τον κ. Βέμπερ ποιες θα είναι οι πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης μετά τα μνημόνια», κατέληξε η κ. Σβίγκου.

Powered by TUODY Software