Μητσοτάκης: Α΄ ημίχρονο οι ευρωεκλογές και β΄οι εθνικές εκλογές

Μητσοτάκης: Α΄ ημίχρονο οι ευρωεκλογές και β΄οι εθνικές εκλογές

Ως α΄ ημίχρονο χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές και β΄ ημίχρονο τις εθνικές εκλογές ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με αθλητικούς όρους στον sport24 radio, επισημαίνοντας ότι πολιτική προτεραιότητα αποτελεί η στήριξη του μαζικού αθλητισμού, ενώ ο αθλητισμός για εκείνον είναι τρόπος ζωής.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το βράδυ των ευρωεκλογών θα υπάρχει νικητής και χαμένος, εμφανίστηκε σίγουρος για την επικράτηση του κόμματός του και κάλεσε εμμέσως τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εθνικές εκλογές και να μην ταλαιπωρήσει τη χώρα για ακόμη τέσσερις μήνες.

«Όσο κι αν κερδίσουμε, η μπάλα χαμηλά» είπε.

Αναφερόμενος στις «μάχες» στη Βουλή υποστήριξε ότι πρέπει να γίνεται αντιπαράθεση επιχειρημάτων και σε εκείνον δεν αρέσει να υψώνει τους τόνους. «Όλοι πρέπει να κάνουμε προσπάθεια στη Βουλή να συζητάμε πολιτικά», δήλωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ασχολείται με πολλά σπορ. «Είναι η πιο δημιουργική και όμορφη εκτόνωση κόντρα στην πίεση της δουλειάς. Από μικρός αθλούμαι» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Συνδέω τον μαζικό αθλητισμό, που βλέπουμε να αναπτύσσεται στην Ελλάδα, με τους αγώνες τρεξίματος, τα τρίαθλα, τις ποδηλασίες. Είναι για εμάς πολιτική προτεραιότητα να τον στηρίξουμε, γιατί ο αθλητισμός είναι προϋπόθεση για μια καλή δημόσια υγεία. Να στηρίξουμε τον μαζικό, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, ακόμα, ότι το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα τη δεκαετία του '80 ήταν ο Μισέλ Πλατινί, ενώ για το NBA είπε ότι είναι σπορ που είναι ταυτόχρονα και θέαμα. Κατάφεραν και έχτισαν ένα παγκόσμιο προϊόν. Είμαστε περήφανοι που πρωταγωνιστεί ένας Έλληνας, μεγάλο ταλέντο και πολύ καλό παιδί.

Το ποδόσφαιρο είναι προϊόν. Αυτό που γίνεται είναι ότι υποβαθμίζεται το προϊόν «ελληνικό ποδόσφαιρο». Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τις υποδομές. Ομάδες που θέλουν να φτιάξουν τα δικά τους γήπεδα θα πρέπει να τις στηρίξουμε όλες, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Το ζήτημα της βίας είναι το πιο δύσκολο, για να το αντιμετωπίσουμε. Είμαι διατεθειμένος να κάνουμε ανοικτή συζήτηση με όλους τους παράγοντες, γιατί το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν μπορείς να αλλάζεις τους κανόνες του παιχνιδιού εκ των υστέρων. Δεν καταλαβαίνω γιατί μειώνουμε τον αριθμό των ομάδων στο πρωτάθλημα. Ή θα κάνεις μια κλειστή λίγκα με 10 ομάδες, ή θα έχεις πρωτάθλημα με 16 ομάδες.

 Πρόσθεσε, ακόμα, πως θα ήθελε να δώσει κίνητρα στις ομάδες, να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές να παίζουν. Από το να παίρνουμε 30άρηδες Λατινοαμερικάνους, θα προτιμούσα να παίζουμε με 18άρηδες Έλληνες, επισήμανε.

Σχετικά με την προτίμησή του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε οπαδός της Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η Τότεναμ μού είναι συμπαθής, αλλά στην Αγγλία είμαι Λίβερπουλ. Η προτίμησή μου στον τελικό είναι ξεκάθαρη».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software