Αιχμές Κόκκαλη για Μαρινάκη: Στο Καραϊσκάκη σταυρώνουν ψηφοδέλτια

Αιχμές Κόκκαλη για Μαρινάκη: Στο Καραϊσκάκη σταυρώνουν ψηφοδέλτια

Αιχμές εναντίον της διοίκησης του Ολυμπιακού άφησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρος Κόκκαλης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα: "Κλιματική Αλλαγή και αθλητισμός, το παράδειγμα του Ολυμπιακού".

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κόκκαλης χαρακτήρισε "πλήγμα για τη δημοκρατία" τη συμμετοχή σε εκλογές με τρόπο παράτυπο, εννοώντας την υποψηφιότητα Μαρινάκη για το δήμο Πειραιώς.

"Όταν ο Ολυμπιακός ανήκει σε οφσορ ή δεν πρέπει να είναι πρόεδρος ή να μην είναι δημοτικός σύμβουλος", είπε, για να προσθέσει ότι "αυτό είναι στενάχωρο, είναι πλήγμα για τη δημοκρατία".

"Δεν μπορεί κάποιο δημόσιο πρόσωπο να είναι ιδιοκτήτης ή μέτοχος εξωχώριας εταιρίας. Το 70% της εταιρίας ανήκει σε offshore. Σε περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Μαρινάκης, κάτι που είναι βέβαιο, θα πρέπει να επιλέξει τί θέλει να κάνει. Δεν υπάρχει πλοίο του με ελληνική σημαία, ενώ και τα καράβια του ανήκουν σε offshore και εμπλέκονται οικονομικά κι επιχειρηματικά με τον σύλλογο. Η δράση αυτή δεν είναι παράνομη, όμως δεν βοηθάει τη διαδικασία της δημοκρατίας.

Η ελληνική νομοθεσία από το 2016 επιβάλλει τη διάκριση. Ο κ. Μαρινάκης παραιτήθηκε από την προεδρία του συλλόγου για άλλες ποινικές υποθέσεις. Η διάταξη περί εξωχωρίων εταιριών αποτελεί εφαρμογή της Επιτροπής Διαφάνειας και Θεσμών της Βουλής, όμως ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί σε δημοτικά συμβούλια", είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, κληθείς να σχολιάσει σχετικά, είπε ότι στο γήπεδο Καραϊσκάκης "σταυρώνουν ψηφοδέλτια" και πως "γίνονται πάρτι νεολαίας δημοτικού συνδυασμού".

"Ο κ. Μαρινάκης πρέπει να επιλέξει τι θα κάνει, αν θα παραμείνει πρόεδρος του Ολυμπιακού ή δημοτικός σύμβουλος", είπε ερωτηθείς σχετικά, συμπληρώνοντας ότι το θέμα "είναι ηθικό".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι οι επιθέσεις στο πρόσωπο του έχουν "προσωπικό υπόβαθρο, αλλά γίνονται σε πολιτικό επίπεδο".

Σε ερώτημα για το ενδεχόμενο επαναδραστηριοποίησης του ίδιου ή της οικογένειας του στον Ολυμπιακό, με αφορμή την εν λόγω παρουσίαση που έκανε και τη συσχέτιση της Κλιματικής Αλλαγής με την ομάδα, τόνισε ότι ο ίδιος είναι "μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού" και η σημερινή παρουσίαση είναι "μέρος του πολιτικού μας προγράμματος".

Επισήμανε ότι τα ίδια θα έλεγε οποίος κι αν ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσίαση "δεν ήταν κριτική στην παρούσα διοίκηση".

Κληθείς να σχολιάσει παλαιότερη δήλωση Ραγκούση, ότι το δίλημμα των εκλογών είναι "Δημοκρατία ή Μαρινάκης", ο Πέτρος Κόκκαλης απάντησε: "Θα μας το απαντήσει αυτό το βράδυ ο ίδιος ο Μαρινάκης", παραπέμποντας στη σχετική συνέντευξη του προέδρου του Ολυμπιακού στον Alpha.Το βίντεο της παρουσίασης
"Για πρώτη φορά έχουμε μια κοινή γλώσσα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη μείωση των ακραίων ανισοτήτων ως το 2030, τους Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών. Η κοινή αυτή γλώσσα αφορά κάθε είδους οργάνωση, επιχείρηση, σχολείο, σωματείο και φυσικά ομάδες", δήλωσε.

Χρησιμοποιώντας τον Ολυμπιακό ως παράδειγμα ενσωμάτωσης των Παγκόσμιων Στόχων στη λειτουργία μιας ομάδας, ο Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε έναν οδηγό που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από όλα τα αθλητικά σωματεία, σημειώνοντας σχετικά:

"Η παρούσα μελέτη δεν αποτελεί μια κριτική στη διοίκηση του Ολυμπιακού, ούτε της ΠΑΕ, ούτε της ΚΑΕ, ούτε του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, παρότι είμαι βέβαιος ότι θα εκληφθεί ως τέτοια. Αποτελεί μια συμβολή στην ανάπτυξη της ομάδας, ενόψει της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυσή της. Κάθε Ολυμπιακός δικαιούται να ονειρεύεται τον Ολυμπιακό όπως τον επιθυμεί".


Ρεπορτάζ: Λουκάς Βελιδάκης


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software