Πολάκης: Επικίνδυνος ο Μητσοτάκης αν πιστεύει αυτά που λέει

Πολάκης: Επικίνδυνος ο Μητσοτάκης αν πιστεύει αυτά που λέει

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Γιάννη Στουρνάρα και σε ΜΜΕ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο Παύλος Πολάκης.

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, για την κύρωση δωρεάς για το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για fake news και για πόλεμο λάσπης που δέχεται η κυβέρνηση αλλά και για «πληρωμένα δημοσιεύματα».

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Μητσοτάκη για τους μάνατζερ σε δημόσια νοσοκομεία, ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι αν πράγματι τα πιστεύει αυτά ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι «επικίνδυνος».

Ταυτόχρονα, σχολίασε και τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ανησυχίες Ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με τη δέσμη θετικών μέτρων της κυβέρνησης, αφήνοντας αιχμές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

«Μήπως ο κατά τα άλλα άγνωστος αξιωματούχος έχει το ίδιο όνομα με τον Γιάννη Στουρνάρα, που έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις του;» σημείωσε δεικτικά.

Ο κ. Πολάκης υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της υγείας και κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι διέλυσε το δημόσιο σύστημα υγείας.

«Αυτά που είπε ο αρχηγός της ΝΔ για το όραμα του στην υγεία δεν μαζεύονται με τίποτα. Αν πράγματι το πιστεύει και δεν έχει αντίρρηση να βάλει ιδιώτη να έχει το μάνατζμεντ στα νοσοκομεία είναι επικίνδυνος. Γιατί αυτό έφερε την κοινωνική καταστροφή. Αυτοί οι μάνατζερ που μπήκαν στα νοσοκομεία συνέβαλαν στη χρεοκοπία της χώρας, αυτοί συνέβαλαν να μαζευτούν 85 δισ. υπερτιμολογήσεις στον χώρο της υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε:

«Εμείς όμως δεν βάλαμε αυτούς τους μάνατζερ, αλλά ανθρώπους με κριτήριο την άνοδο της δημόσιας υγείας και όχι της ιδιωτικής για αυτό ενώ παραλάβαμε τα νοσοκομεία με χρέη έχουν πλεόνασμα. Εμείς υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης του ΕΣΥ για να δουλεύουν οι υπάλληλοι του ΕΣΥ. Εσείς μαζί με τα Μέσα Ενημέρωσης που σας υποστηρίζουν στέκεστε σε ένα παραθυρόφυλλο ή σε ένα σκασμένο λάστιχο ασθενοφόρου. Κάνετε την τρίχα όχι τριχιά αλλά παλαμάρι και δεν βλέπετε το υπερωκεάνιο. Όμως το βλέπει ο κόσμος για αυτό και η πλατεία στο Αιγάλεω που μίλησε ο πρωθυπουργός γέμισε».

«35 εκατομμύρια δώσαμε με συγχρηματοδότηση, 30 από το αποθεματικό,.. 3,5 από τον αντικαρκινικό έρανο, 23 εκ ευρώ έδωσε το υπουργείο Οικονομικών από το υπερπλεόνασμα του 2018 για ανανέωση εξοπλισμού και άλλα 23 εκατομμύρια είναι σε εξέλιξη από το μερίδιο που αντιστοιχεί στο υπουργείο Υγείας από τα αντισταθμιστικά της Siemens», είπε χαρακτηριστικά.


Τα fake news

Ο κ. Πολάκης, τόνισε ότι «Fake news έχουν προσπαθήσει να απαλύνουν αυτά που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και από την άλλη να δημιουργήσουν μια ψευδή εικόνα για το δημόσιο σύστημα υγείας».

Επεσήμανε ότι όχι μόνο δεν έχουν χαθεί προσφορές – όπως ψευδώς κυκλοφορεί όσον αφορά στην προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – αλλά έχει καταγραφεί πολύ θετικό έργο. Ανέφερε, δηλαδή, ο κ. Πολάκης: «Επιταχύναμε και ολοκληρώσαμε τη δωρεά της Εθνικής Τράπεζας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Το ίδιο τη δωρεά της Ιωάννας Βεργωτή για το νοσοκομείο της Κεφαλλονιάς… Μόνο το Ωνάσειο μάς το παραδώσατε με 115 εκατομμύρια ευρώ χρέη. Πόσο χρωστάει σήμερα; Μηδέν… Γι' αυτό και στη συνέχεια δέχθηκε το Ίδρυμα Αλέξανδος Ωνάσης να προχωρήσει στη δωρεά για το Μεταμοσχευτικό Κέντρο».

Υπογραμμίζοντας ότι είναι διατεθειμένος να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις, προκειμένου να διαλυθούν στρεβλές εντυπώσεις που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί, πρόσθεσε: 

«Τι μας πρότεινε το Σταύρος Νιάρχος; Ότι θέλει να δώσει 200 εκατομμύρια ευρώ και να ξαναχτίσει σε βάθος δεκαετίας τον Ευαγγελισμό. Του απαντήσαμε ότι δεν το χρειαζόμαστε αυτό. Χρειαζόμαστε νοσοκομείο στην Κομοτηνή, παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, επισκευή, ανακατασκευή και αγορά πτητικών μέσων στο ΕΚΑΒ, PET SCAN για την αντιμετώπιση κακοηθειών και αγορά κυκλοτρονείων, ώστε να συμπληρώσουμε αυτά που έχουμε προγραμματίσει εμείς. Και μας είπε ναι και στα τέσσερα.

Είπαμε και για άλλα δύο προγράμματα, το ένα εκπαιδευτικό -ένα μέρος του οποίου αφορούσε και μετεκπαίδευση χειρουργών σε βάθος τετραετίας- και υπάρχει ένα τελευταίο εκπαιδευτικό για την εκπαίδευση προσωπικού στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Το τελευταίο είναι το μόνο που δεν έχει προχωρήσει, γιατί υπάρχει ένα παράλληλο πρόγραμμα από το πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ. Μιλάμε για 3-5 εκατομμύρια σε σύνολο 300 εκατομμυρίων ευρώ».

Ο κ. Πολάκης τόνισε ότι δεν θα αφήσει τίποτα να πέσει κάτω και συνέχισε: «Βγαίνετε και λέτε - τα πληρωμένα ΜΜΕ - ότι δεν λειτουργεί αξονικός τομογράφος στην Άρτα γιατί έχει ιδιωτικό κέντρο η Γεροβασίλη. Από τον Μάρτη του 2018 λειτουργεί νέος αξονικός… Επίσης, όσον αφορά στην αγορά μαγνητικού στο Αττικόν. Τον Φεβρουάριο του 2014 έπαθε βλάβη ο μαγνητικός του νοσοκομείου Αττικόν. Μέχρι τον Οκτώβρη του 2015 δεν είχε γίνει τίποτα. Αρχές του 2016 μας λένε ότι η επισκευή είχε πολύ μεγάλο κόστος για ένα παλιό μηχάνημα. Από τον Φλεβάρη του 2017 βάλαμε στο πρόγραμμα της Περιφέρειας την αγορά σύγχρονου μηχανήματος και μάλιστα ανοιχτού τύπου. Δεν έχει μπει ακόμη, όμως, γιατί κάναμε κάτι στον διαγωνισμό και θα το κάνουμε σε όλους στο εξής.

Καταργήσαμε το στάδιο του ανοίγματος των τεχνικών προσφορών. Με μια υπεύθυνη δήλωση κάθε διαγωνιζόμενος θα υπογράφει ότι το μηχάνημά του έχει τις τεχνικές προδιαγραφές. Αν μετά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές δεν θα επιστρέφεται η εγγυητική. Αυτό που επιταχύνει τη διαδικασία, δημιουργεί και δεδικασμένο για όλους τους διαγωνισμούς και σε άλλα υπουργεία… Επίσης, στη Λευκάδα αντί να πείτε ότι ανοίξαμε ένα στολίδι με 129 κλίνες κάνατε λόγο για επικίνδυνη μεταφορά ασθενών “για να κόψει την κορδέλα ο Τσίπρας”…».


Κεφαλογιάννης

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, έκανε λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης του προγράμματος της ΝΔ και όσων είπε ο αρχηγός της, ενώ χαρακτήρισε «υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ» τα όσα αναφέρει για την εφταήμερη εργασία, όταν όπως είπε, επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ «καθιερώθηκε η 9ημερη εργασία». «Το πρόγραμμα της ΝΔ έχει τρεις προτεραιότητες. Νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, λιγότερη φορολόγηση και αποκατάσταση της ασφάλειας του πολίτη»

Παράλληλα, επέκρινε έντονα την κατάθεση σειράς υπουργικών και βουλευτικών τροπολογιών σε νομοσχέδιο που αφορά κύρωση δωρεάς, τονίζοντας ότι είναι μια απέλπιδα και επικίνδυνη προσπάθεια της κυβέρνησης, εννέα μέρες πριν τις εκλογές να κάνει ρουσφετολογικές διευθετήσεις, μια πολιτική όπως είπε, που ταυτόχρονα εξαντλεί το δημοσιονομικό χώρο και αυτό θα το βρει μπροστά της και η χώρα και η επόμενη κυβέρνηση.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης καταδίκασε τις επιθέσεις σε προεκλογικές εκδηλώσεις της ΝΔ, κάνοντας λόγο για έκνομες πράξεις που είναι ευθεία επίθεση στη καρδιά της δημοκρατίας.

 

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software