Τσίπρας από Πειραιά: "Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση οι εκλογές" - Μήνυμα στους ολιγάρχες: "Δεν μπορούν να αγοράσουν λαό"

Τσίπρας από Πειραιά: "Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση οι εκλογές" - Μήνυμα στους ολιγάρχες: "Δεν μπορούν να αγοράσουν λαό"

"Ψήφο εμπιστοσύνης" στην κυβέρνηση χαρακτήρισε τις εκλογικές αναμετρήσεις της Κυριακής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία που απηύθυνε στον Πειραιά, τονίζοντας πως κάποιοι καιροφυλακτούν για να πάρουν πίσω τα μέτρα υπέρ της κοινωνίας και της εργασίας που εφαρμόζονται, ενώ έστειλε μήνυμα κατά των ολιγαρχών, λέγοντας πως τα σχέδιά τους απέτυχαν.

Χιλιάδες πολίτες επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό, τον οποίο προλόγισε ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό "Πειραιάς για όλους", Νίκος Μπελαβίλας.

Θέτοντας το βασικό δίλημμα των εκλογών, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι πολίτες θα αποφασίσουν "αν θα διατηρηθούν τα φιλολαϊκά μέτρα και αν την επόμενη χρονιά θα δοθεί η 13η σύνταξη, ή εάν θα καταργηθούν".

"Ο λαός θα αποφασίσει αν θα βαδίσουμε με ασφάλεια και προοπτική στο μέλλον ή αν θα γυρίσουμε πίσω στο χειμώνα του ΔΝΤ, των τεχνοκρατών και του παλιού εγχώριου κατεστημένου" είπε.

"Τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των πολλών, αλλά και όσα δεσμευτήκαμε για το 2020, είναι γραμμένα πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση της υλοποίησής τους".

"Υπάρχουν όμως εκείνοι που καιροφυλακτούν να ακυρώσουν τα μέτρα αυτά", συνέχισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μάνφρεντ Βέμπερ και "φωτογραφίζοντας" τον Γιάννη Στουρνάρα.

"Όλοι αυτοί καιροφυλακτούν και αγωνιούν για το αποτέλεσμα της κρίσης του ελληνικού λαού. Αν κερδίσει η ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης θα βγει και θα πει εγώ τα είπα, μίλησα για επταήμερη εργασία, είπα ότι είναι λαϊκισμός η 13η σύνταξη, ότι είναι παρωχημένο το οκτάωρο" είπε.

"Το πείραμα της μετα-δημοκρατίας απέτυχε"

"Δίνουμε μήνυμα ότι το πείραμα της μετά -δημοκρατίας που θέλησαν κάποιοι να φτιάξουν στη χώρα μας, για να μπορέσουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού να ανακόψουν την ορμή τη λαϊκή που εκφράστηκε το 2015 απέτυχε" τόνισε, "φωτογραφίζοντας" τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

"Την άλλη Κυριακή θα πάρουν την αποφασιστική απάντηση από την μεγάλη πλειοψηφία" σημείωσε.

"Ο Πειραιάς ήταν πάντοτε όχι πειραματόζωο, όχι πείραμα μετά - δημοκρατίας αλλά το πεδίο της μάχης των αγώνων του δημοκρατικού λαϊκού και εργατικού κινήματος", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

"Συσσωρεύοντας χρήμα δύναμη και μέσα ενημέρωσης είχαν ένα σκοπό να στρέψουν το δικό μας όπλο εναντίον μας και το δικό μας όπλο δεν ήταν τίποτε άλλο από τον λαϊκό κόσμο και επειδή ο Πειραιάς είναι η πόλη του λαϊκού κόσμου, πρώτα στον Πειραιά κάνουν αυτό το μεγάλο πείραμα" δήλωσε.

Στόχος ήταν να "δημιουργήσουν αμφιβολίες στο λαϊκό κόσμο για τις προθέσεις μας, την εντιμότητα μας, τους στόχους μας. Η σημερινή σας παρουσία εδώ αλλά και το ρεύμα νίκης που εξαπλώνεται στην Ελλάδα φανερώνει ένα πράγμα. Δεν αρκεί να έχεις λεφτά και μέσα ενημέρωσης, πρέπει να έχεις και αφήγημα, πρέπει να έχεις και σχέδιο, πρέπει να έχεις και όραμα" είπε ο πρωθυπουργός.

"Τουλάχιστον να μην τρομάζεις τον λαό και όσο ο καιρός περνάει και ο λαός μας τους καταλαβαίνει τόσο αρχίζει και τρομάζει με την παρουσία τους, είτε του πραγματικού και φανερού αρχηγού είτε του κρυφού αρχηγού " τόνισε και πρόσθεσε:

"Όσο τους γυρνάει την πλάτη ο λαός τους πιάνει πανικός και μας πολεμούν με ακόμα περισσότερη λύσσα και με κάθε μέσο και κάθε τρόπο. Χωρίς αρχές και όρια με ψέματα, απειλές, με λάσπη και προπαγάνδα και δεν κρατάνε τα προσχήματα ούτε την ψυχραιμία τους και βέβαια θέλω να τους πω κάτι μιας και είμαι εδώ στον Πειραιά" συμπλήρωσε.

Απόσπασμα της ομιλίας

"Νομίζουν ότι οι εκλογές είναι εικονική πραγματικότητα των μετρήσεων των στατιστικών των αναλύσεων και των δημοσκοπήσεων νομίζουν ότι οι εκλογές είναι σαν τους αγώνες του στοιχήματος που αν τους πληρώσεις καλά τους στήνεις. Νομίζουν ότι μπορούν να φτιάξουν τη δίκη τους παράγκα της επικοινωνίας για να κερδίσουν τον αγώνα κάνουν μεγάλο λάθος" είπε ο πρωθυπουργός.

"Φανερός και κρυφός αρχηγός κάνουν ένα μεγάλο λάθος: Μπορεί να έχουνε χρήματα για να αγοράσουν δημάρχους να αγοράσουν βουλευτές να αγοράσουν εφημερίδες να αγοράσουν δημοσιογράφους μπορεί να έχουν χρήματα για να τα αγοράσουν όλα ένα πράγμα όμως δεν μπορούν να αγοράσουν, την ψήφο και την κρίση του ελληνικού λαού" πρόσθεσε.

"Ο Πειραιάς αποδεικνύει πως δεν θα γίνει το πείραμα της μετα-δημοκρατίας. Είναι ο Πειραιάς του Φύσσα, του Λαμπράκη, του Γόδα, της Ηλεκτρικής, της απαρχής του οργανωμένου εργατικού κινήματος, δεν θα βγει εκτός δημοκρατικού ελέγχου" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ απαντώντας σε συνθήματα για την δολοφονία Φύσσα είπε:

"Να ξαναβάλουμε στην τρύπα τους τα φίδια του Ναζισμού"."Απευθύνομαι ειδικά στους νέους, το βόλι τους είναι η ψήφος τους, να δώσουν ισχυρό μήνυμα κατά του φασισμού που σηκώνει κεφάλι", πρόσθεσε.

Επίθεση σε ΝΔ και πρόεδρο του ΕΛΚ

"Είναι γνωστό ότι το παλιό κατεστημένο που χρεοκόπησε την πατρίδα μας από την πρώτη μέρα που λαός οδήγησε σε αυτή την μεγάλη νίκη σχεδίαζε την παλινόρθωση του. Στην αρχή σχεδίαζε την αποτυχία μας στις αξιολογήσεις, είχαν ταυτιστεί με τους πιο σκληρούς από τους δανειστές, έγραφαν στα tweet και στο facebook βάστα γερά Γερούν" ανέφερε.

"Την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο ίδιος ο λαός. Αυτός είναι που μας δίνει τη δύναμη για να μη λυγίζουμε στα δύσκολα, να συνεχίζουμε και να αντέχουμε" σημείωσε ο πρωθυπουργός.

"Δεν χάρηκαν όλοι με τα μέτρα κοινωνικής στήριξης. Κάποιοι δεν χάρηκαν καθόλου και καιροφυλακτούν να τα πάρουν πίσω" τόνισε ο κ. Τσίπρας, εξαπολύοντας επίθεση στον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος τα επέκρινε.

"Τα χρήματα αυτά είναι από τις θυσίες του ελληνικού λαού, κουμάντο να κάνετε στην Γερμανία" ανέφερε.

"Τρέχουν να μαζέψουν τις δημοσκοπήσεις τους"

"Ο λαός έχει καταλάβει πιο είναι το σχέδιο του ενός και ποιο είναι το πρόγραμμα του άλλου, τους βλέπω τις τελευταίες μέρες λίγο ανήσυχους. Που πήγαν δα εκείνα τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες που αγόρασαν και πληρώνουν;" ανέφερε.

"Πού πήγαν εκείνες οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν 15-17 μονάδες διαφορά. Που πήγε εκείνος ο περίπατος για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Οι 17 μονάδες έγιναν 10, έγιναν 7, έγιναν 3,5 και τώρα λένε μια ψήφος", συμπλήρωσε.

"Έχουν φτάσει σε σημείο να κάνουν δηλώσεις για αλλοίωση αποτελέσματος", είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως "τρέχουν να μαζέψουν τις δημοσκοπήσεις τους όπως μαζεύουν τους πάγκους στη λαϊκή όταν πιάνει βροχή".

Παρακολουθήστε όλη την ομιλία

Μπελαβίλας: Είμαστε εδώ, είμαστε από εδώ

Τον λόγο πήρε αρχικά ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας, θυμίζοντας την αγωνιστική ιστορία της πόλης, την ιστορία του προσφυγικού Πειραιά. "Μάθαμε να θυμόμαστε, να μην επιτρέψουμε στο μίσος να επικρατήσει" τόνισε.

Υπενθύμισε τους αγώνες της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, "Λιμάνι της Αγωνίας" για την διατήρηση των ιστορικών τόπων της πόλης, που σήμερα υπό το όνομα "Πειραιάς για Όλους", διεκδικεί την δημαρχία. "Είμαστε εδώ και είμαστε από εδώ" τόνισε.

"Το πρόγραμμά μας για τον Πειραιά, το αντέγραψαν όλοι ακόμη και ο Μώραλης, αλλά δεν μας χαλάει αυτό", σημείωσε.

Ακολούθως ανέφερε ότι στην προεκλογική περίοδο "μιλήσαμε για τα έργα που είναι στα συρτάρια του δημαρχείου. Υποσχεθήκαμε κόπο, κούραση και πολλή δουλειά για τις ξεχασμένες γειτονιές και τον εμπορικό κόσμο του Πειραιά. Προχθές σταματήσαμε το Mall του Πειραιά που θα πλήξει τον εμπορικό κόσμο".

Στόχος είπε, είναι να μην τους αφήσουμε να "αγοράσουν πόλεις".

"Το πλοίο μας ξεκίνησε το Νοέμβρη και μεταφέρει πεντακάθαρα φορτία ιδεών και αξιών και έχει ελληνική σημαία επάνω". 

Φωτογραφίες από την σελίδα του συνδυασμού "Πειραιάς για όλους"

 από την σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή

Φωτογραφίες από την σελίδα του Πέτρου Κοκκαλη στο Facebook

Κόσμος συγκεντρωμένος πριν την ομιλία

Ο κ. Τσίπρας, από την Κοζάνη που βρέθηκε χθες, υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα να μιλήσει η Ελλάδα των πολλών, και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στις ευρωεκλογές για τα μέτρα ελάφρυνσης και το σχέδιο αποκατάστασης των αδικιών.

Άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, τονίζοντας ότι αυτό που διχάζει δεν η Ελλάδα των πολλών αλλά η πολιτική του κ.Μητσοτάκη, και κάλεσε τους νέους να μην χαραμίσουν την ψήφο τους.  

Αύριο Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Αγρίνιο, όπου θα απευθύνει ομιλία στις 19:30 στην Πλατεία Δημοκρατίας. 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software