Τσίπρας: Θα μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών και σε ευημερία των ανθρώπων

Τσίπρας: Θα μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών και σε ευημερία των ανθρώπων

"Το μέλημά μας είναι να μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών και σε ευημερία των ανθρώπων", δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της συνέντευξης που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1.

«Αν οι Ευρωπαίοι αντιδράσουν τώρα στα μέτρα που φέραμε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στο 50% στις εκλογές. Το λέω με πλήρη επίγνωση» επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αν στην κάλπη επιβεβαιωθούν όλοι όσοι έχουν διαφορετικό σχέδιο από μας για την επόμενη μέρα, θα δούμε άλλες αντιδράσεις από την Ευρώπη», εκτίμησε ο πρωθυπουργός, κάνοντας αναφορά στον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Ο Βέρμπερ μίλησε για λεφτά των Ευρωπαίων. Να τελειώσει αυτή η κοροϊδία. Τα λεφτά αυτά είναι από τις θυσίες των Ελλήνων. Να σταματήσουν οι προσβλητικές αναφορές από αυτούς τους ανθρώπους που είναι εμμονικοί στη λιτότητα και στη διαίρεση της Ευρώπης. Θέλουν να ευημερεί ο Βορράς και να αναστενάζει ο Νότος».

«Αν το αποτέλεσμα των εκλογών δώσει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους να αμφισβητήσουν τις ελαφρύνσεις, ο Μητσοτάκης δεν εγγυάται τη διατήρησή τους, το έχει πει», πρόσθεσε.

«Αυτοί που μιλούν για μεγάλα πλεονάσματα, κάποτε υπέγραψαν μεγαλύτερα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Μπορεί και πριν τις εκλογές να ψηφιστεί η μη μείωση του αφορολογήτου», επισήμανε.

Αναφερόμενος στην πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, είπε χαρακτηριστικά: «Να φύγουν από το κεφάλι μας αυτά τα γεράκια».

«Το μέλημά μας είναι να μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών και σε ευημερία των ανθρώπων», δήλωσε.

Για τη Νέα Δημοκρατία είπε πως το σχέδιό της είναι προσανατολισμένο στην ευημερία των λίγων και πρόσθεσε πως ο πολίτης καταλαβαίνει τι γίνεται -ότι και να του λένε οι πολιτικοί- αλλά και οι συνταξιούχοι ξέρουν πως έχασαν το 40% των συντάξεών τους το διάστημα από το 2010 μέχρι το 2014.

«Η νεοφιλελεύθερη αντίληψη, στην οποία πιστεύει και ο κ. Μητσοτάκης, θεωρεί ότι τα μέτρα στήριξης των πολλών δεν έχουν αναπτυξιακό πρόσημο. Εμείς έχουμε μια τελείως διαφορετική αντίληψη. Πιστεύουμε ότι προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι η κοινωνική συνοχή», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση αιφνιδιασμού, για πρόωρη προσφυγή στις εθνικές κάλπες, είπε: «Ο λαός θα αποφασίσει. Το τέλος της τετραετίας είναι ούτως ή άλλως πολύ κοντά. Είτε τις κάνουμε Σεπτέμβρη είτε Οκτώβρη, δεν έχει και τόση σημασία».

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software