Μάρκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε, η Νέα Δημοκρατία έρχεται

Μάρκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε, η Νέα Δημοκρατία έρχεται

Συνέντευξη στην Αγγελική Γιαννακού


Ισχυρό μήνυμα ενάντια στην αποχή, που θα ενισχύσει τις ακροδεξιές δυνάμεις, διατυπώνει η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Μάρκου.

Η ιστορία γράφεται από αυτούς που συμμετέχουν και αποφασίζουν, όχι από αυτούς που απέχουν, λέει χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξή της στο nooz.gr, κάνει λόγο για τέσσερα χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι οι πολίτες πρέπει να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε και η Νέα Δημοκρατία έρχεται.

Αναφέρεται, δε, στο δίλημμα αυτών των ευρωεκλογών που, όπως λέει, είναι αν θα μείνουμε στη μιζέρια, τη στασιμότητα και την εθνική ταπείνωση που μας έχει υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή αν θα πάμε μπροστά, σε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, σημειώνοντας πως η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι μονόδρομος.


Αναλυτικά η συνέντευξη

Ερ.: Ευρωσκεπτικισμός, αποχή, ακροδεξιά: Τρεις από τους παράγοντες – κλειδιά στις ευρωεκλογές. Πώς τοποθετείστε απέναντι σε αυτές τις παραμέτρους;

Απ.: Αυτές οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία και για την ίδια την Ευρώπη να αναστοχαστεί τον εαυτό της. Οι ηγεσίες της Ευρώπης δεν είναι άμοιρες ευθυνών για την άνοδο του ευρωσκεπικισμού και της ακροδεξιάς. Η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, η σκληρή λιτότητα που επιβλήθηκε στις χώρες του Νότου, η κρίση του μεταναστευτικού, η απομακρυσμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, όλα αυτά είναι παράγοντες που έχουν συμβάλει στη σημερινή κατάσταση.

Από την άλλη βλέπουμε ότι, στη Μεγάλη Βρετανία όπου οι πολίτες είπαν όχι στην Ευρώπη, έχουν αρχίσει να έχουν δεύτερες σκέψεις και αυτό πρέπει να μας κάνει κι εμάς να σκεφτούμε. Η Ευρώπη έχει κάνει λάθη, πράγματι.

Πρέπει, όμως, να δούμε και πόσα μας έχει προσφέρει η συμμετοχή μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, τα μεγάλα έργα, την ασφάλεια, την πρόσβαση σε νέες αγορές. Η αποχή πολύ φοβάμαι ότι θα ενισχύσει ακριβώς τις ευρωσκεπτικιστικές και τις ακροδεξιές δυνάμεις.

Μέσα από την ψήφο τους οι πολίτες της Ευρώπης μπορούν να δώσουν τα σωστά μηνύματα για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η Ευρώπη από εδώ και πέρα. Η ιστορία γράφεται από αυτούς που συμμετέχουν και αποφασίζουν, όχι από αυτούς που απέχουν.


Ερ.: Πιστεύετε ότι μιλάμε αρκετά για την Ευρώπη και για το διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών ή αντιθέτως η πολιτική αντιπαράθεση εξαντλείται σε εσωτερικής κατανάλωσης ζητήματα;

Απ.: Η αλήθεια είναι ότι έχουμε επικεντρωθεί στα εσωτερικά θέματα και αυτό αποτελεί ευθύνη και των ίδιων των κομμάτων. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Σίγουρα στη χώρα μας, παίζει ρόλο και η συγκυρία.

Μετά από 4 χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης, οι πολίτες έχουν ξανά το λόγο στις κάλπες. Και πρέπει να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε και η Νέα Δημοκρατία έρχεται.

Θεωρώ, όμως, ότι και ο διαχωρισμός δεν είναι τόσο αυστηρός. Τα εθνικά θέματα, η οικονομία, η κατεύθυνση που θέλουμε να πάρει η χώρα μας από εδώ και πέρα δεν μπορούν να είναι και εντελώς ξέχωρα από την ψήφο μας στις ευρωεκλογές.


Ερ.: Η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ ότι συμπορεύεται και στηρίζει στην Ευρώπη τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει υιοθετήσει ανθελληνική και αντιλαϊκή στάση. Ποια είναι η γνώμη σας;

Απ.: Ο κ. Βέμπερ έχει δείξει σε όλους τους τόνους ότι θα είναι σύμμαχός μας την επόμενη ημέρα. Ήδη έχει ανοίξει την πόρτα για τη μείωση των εξοντωτικών υπερπλεονασμάτων που μας έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήθεν ‘ανθελληνική’ στάση του κ. Βέμπερ είναι πως βρέθηκε απέναντι στον κ. Τσίπρα, ο οποίος το 2015 κόντεψε να τινάξει τη χώρα στον αέρα με την περήφανη διαπραγμάτευση και τα ‘ουάου’ του κ. Βαρουφάκη, χρεώνοντας τη χώρα με 100 δις. ευρώ.

Ο κ. Βέμπερ ξεκίνησε την εκστρατεία του από την Ελλάδα ακριβώς για να δείξει τη στήριξή του στη χώρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει μιλήσει για μεγαλύτερη προστασία στα ευρωπαϊκά σύνορά μας, για το ευρωπαϊκό απέναντι στην εγκληματικότητα, για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει καταντήσει κόμμα ανάδελφο στην Ευρώπη,ποιόν στηρίζει τελικά για την Προεδρία της Κομισιόν, γιατί ακόμα δεν έχει καταλάβει κανείς, και ας σταματήσει να χτυπάει τον κ. Βέμπερ.


Ερ.: Είστε υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. Προσχωρήσατε στο κόμμα, προερχόμενη από έναν άλλο πολιτικό χώρο, το Ποτάμι. Αισθάνεστε δικαιωμένη για αυτή την επιλογή;

Απ.: Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη λαϊκή, δημοκρατική παράταξη της χώρας, με σταθερά φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ο πρόεδρός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που κοιτά το αύριο και το μέλλον, χωρίς μεγάλα λόγια και ‘πολιτικάντικες’ τακτικές, με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης. Γι’ αυτό και θέλησα να ενώσω τις μικρές δυνάμεις μου και να προσφέρω όσο μπορώ, έχοντας όπως πάντα στο μυαλό μου το συμφέρον της χώρας.

Να σας θυμίσω ότι δεν δίστασα να ψηφίσω τον Προϋπολογισμό της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2014, απέναντι σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που ερχόταν με ορμή.

Όλα αυτά τα χρόνια, ήμουν σταθερά απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ‘αλληθώρισα΄ ποτέ, όπως το Ποτάμι. Η πορεία της χώρας με τον κ. Τσίπρα στο τιμόνι, η απόλυτη οικονομική και θεσμική κατάρρευση που βιώνουμε αυτά τα 4 χρόνια, νομίζω πως έχουν δικαιώσει απόλυτα την επιλογή μου να συστρατευθώ με τη Νέα Δημοκρατία.


Ερ.: Πείτε μας τρεις λόγους που οι πολίτες πρέπει, κατά τη γνώμη σας, να εμπιστευθούν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές.

Απ.: Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν προτάσεις και πρόγραμμα για τα προβλήματα και τις ανάγκες της χώρας την επόμενη ημέρα, από το τέλος της υπερφορολόγησης για να πάρει μπροστά η παραγωγική μηχανή της χώρας και να γίνουν νέες δουλειές, μέχρι τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και της γυναίκας.

Γιατί στόχος μας είναι μία Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη και τον κόσμο και θα αγωνιστούμε για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία και η ισότιμη θέση της χώρας μας μέσα στην Ευρώπη.

Γιατί τελικά το δίλημμα αυτών των ευρωεκλογών είναι αν θα μείνουμε στη μιζέρια, τη στασιμότητα και την εθνική ταπείνωση που μας έχει υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή αν θέλουμε να πάμε μπροστά, σε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, να ξαναγίνουμε μία κανονική και ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα.

Αυτοί είναι οι λόγοι που η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι μονόδρομος, όχι μόνο στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές που έρχονται σύντομα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software