Θεσσαλονίκη: Έξι συλλήψεις ακροδεξιών- 25 προσαγωγές πριν την ομιλία Τσίπρα

Θεσσαλονίκη: Έξι συλλήψεις ακροδεξιών- 25 προσαγωγές πριν την ομιλία Τσίπρα

Στην προσαγωγή 25 ατόμων του ακροδεξιού χώρου προχώρησαν αστυνομικές δυνάμεις κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου ο πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία. Από το σύνολο των προσαχθέντων, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι συνελήφθησαν έξι άτομα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι έξι συλλήψεις φέρεται να αφορούν άτομα που συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, έξω από την πρώτη προβλήματα του λιμανιού, όπου τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ ήταν αυξημένα.

Αρχικά, αστυνομικοί εντόπισαν ακροδεξιούς που φορούσαν μπλούζες με τη λέξη "Υπέρ άνω όλων η Ελλάς" και τους προσήγαγαν

Κατά την προσαγωγή τους οι νεαροί προέβαλαν αντίσταση με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση.

Επίσης, ολιγάριθμοι ακροδεξιοί εθνικιστές επιχείρησαν να ανοίξουν πανό για τη Μακεδονία, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Με αφορμή, εξάλλου, την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, μικρή ομάδα ατόμων προσκείμενων στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, πραγματοποίησε πορεία επί της λεωφόρου Νίκης, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Αστυνομικές δυνάμεις όμως, δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να φθάσουν ως το λιμάνι όπως ήταν η πρόθεσή τους. 


Δείτε τα σχετικά βίντεο:


Με πληροφορίες από: thestival.gr, seleo.gr, grtimes.gr

Powered by TUODY Software