Ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

«Ναι» στην αναίρεση του βουλεύματος, με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια, είπε ο Άρειος Πάγος.

Το ΣΤ' Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.

Οι δικαστές ακολούθησαν το δρόμο που «έδειξε» η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου η οποία την περασμένη εβδομάδα άσκησε αναίρεση στο επίμαχο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου διατυπώνοντας την άποψη ότι ο πολυισοβίτης πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.

Τώρα, η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.


Αντίδραση ΝΔ

«Η ΝΔ δε θα σχολιάσει τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης. Θα υπενθυμίσει, ωστόσο, στους πολίτες ότι, εφόσον την εμπιστευθούν, είναι δέσμευσή της να αλλάξει άμεσα το νόμο για τις άδειες που δίνονται σήμερα ακόμη και σε αμετανόητους δολοφόνους», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του για την απόφαση σχετικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software