Εφιαλτική πρόβλεψη μετεωρολόγων για το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Εφιαλτική πρόβλεψη μετεωρολόγων για το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Για ακραία καιρικά φαινόμενα το φετινό καλοκαίρι σε Ελλάδα και Ευρώπη κάνουν λόγο αμερικάνοι μετεωρολόγοι, οι οποίοι προβλέπουν καύσωνα, ξηρασία, καταστροφικές πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους.

Μάλιστα ακόμη πιο συγκεκριμένα για την Ελλάδα οι μετεωρολόγοι της υπηρεσίας «Accuweather» προβλέπουν σφοδρές καταιγίδες για τη χώρα μας στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά και κύματα καύσωνα.

Το ίδιο σκηνικό αναμένεται και στα Βαλκάνια.

Στα Βαλκάνια αλλάζουν πολλά, καθώς ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τη χώρα μας, όπως επίσης τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Όπως αναφέρεται οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από αστραπές, πλημμύρες, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι. Δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν και ανεμοστρόβιλοι.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, το φετινό καλοκαίρι στην Ευρώπη θα είναι πιο θερμό και πιο ξηρό απ’ ότι το 2018, επικαλούμενη τους Αμερικανούς. Όπως επισημαίνει, θα υπάρξουν παρατεταμένες περίοδοι ξηρασίας που θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στη γεωργία τη συγκεκριμένη περίοδο στο μεγαλύτερο μέρος της γηραιάς ηπείρου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του «Accuweather» ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος σε Ισπανία και Γερμανία.

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software