Τζανακόπουλος: Δεν ήρθε η στρατηγική ήττα που περίμεναν ΝΔ και μιντιακό σύστημα

Τζανακόπουλος: Δεν ήρθε η στρατηγική ήττα που περίμεναν  ΝΔ και μιντιακό σύστημα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη τη στρατηγική ήττα που επεδίωκε η ΝΔ και ένα ολόκληρο μιντιακό και εκδοτικό σύστημα», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο Open TV.

«Πρέπει να είμαστε, χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω το exit poll, εξαιρετικά επιφυλακτικοί σε αυτή τη φάση. Τα αποτελέσματα είναι μέχρι τις 16.30, επομένως έχουν μεσολαβήσει αρκετές ώρες από εκείνη τη στιγμή» δήλωσε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: 

«Όχι μόνο δεν φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει υποστεί την στρατηγική ήττα που επιδίωκε η ΝΔ, αλλά αντιθέτως είναι ένας από τους δύο μεγάλους πόλους του πολιτικού συστήματος και μάλιστα με αξιώσεις ακόμα και να επιτύχει μία νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για τα θετικά μέτρα και αυτή τη στρατηγική της δημοσιονομικής επέκτασης που έχουμε επιλέξει από το Σεπτέμβριο του 2018, από τη στιγμή δηλαδή που μας δόθηκε η δυνατότητα. Αυτή η στρατηγική βάθυνε με τα μέτρα που πήραμε πριν από περίπου 20 μέρες. Ελπίζω, επειδή καιροφυλακτούν πολλοί και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τη χώρας, να μην αμφισβητηθούν αυτά τα μέτρα εξαιτίας του αποτελέσματος, αν αυτό είναι αντίστοιχο με όσα προβλέπει το συγκεκριμένο exit poll».

Κλείνοντας και σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «πρέπει να ληφθεί υπόψιν στο αποτέλεσμα αυτών των ευρωεκλογών ότι πράγματι ο λαός έχει υποστεί πάρα πολλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να κυβερνήσει σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, με δημοσιονομικούς περιορισμούς. Πρέπει να αναλύσουμε το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πρέπει να περιμένουμε τα πραγματικά αποτελέσματα και στη βάση αυτή να βγάλουμε τα τελικά πολιτικά συμπεράσματα».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software