Συνελήφθη στην Αλβανία ο φερόμενος ως δεύτερος δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου

Συνελήφθη στην Αλβανία ο φερόμενος ως δεύτερος δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου

Από σπόντα μεν, αλλά συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές ο Αλεξάντερ Μάτα, ο οποίος καταζητείτο από την ελληνική αστυνομία για την υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Ο Μάτα, γνωστός και ως «φτερωτός Μαραντόνα», είχε διαπράξει ληστεία σε κοσμηματοπωλείο της λεωφόρου Μεσογείων και στη συνέχεια είχε διαφύγει στην Αλβανία με την ΕΛ.ΑΣ. να εκδίδει ένταλμα σύλληψης/

Για καλή του τύχη σώθηκε από τα πυρά αντίπαλης συμμορίας, σε αντίθεση με ακόμη ένα άτομο που ήταν μαζί του και τραυματίστηκε θανάσιμα, για κακή του τύχη όμως, έπεσε στα χέρια των αλβανικών αρχών. 

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι σε τράπεζα που είχε ληστέψει τον Ιούνιο του 2018, ο Μάτα είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι δεν σκότωσε τον Ζαφειρόπουλο. 

«Στην υπόθεση του κ. Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα. Αυτό σας το γράφω, επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου. Αν σε περίπτωση γνώριζα ότι θα γίνονταν έτσι όπως έγινε, δεν τον ήξερα, μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες, αλλά δεν είμαι εκτελεστής. Δεν παίρνω μέρος σε τέτοια πράγματα», αναφερόταν στο σχετικό σημείωμα.

Powered by TUODY Software