Ηχηρό μήνυμα των ΑμεΑ: Επιστρέφω σε πέντε λεπτά...!

Ηχηρό μήνυμα των ΑμεΑ: Επιστρέφω σε πέντε λεπτά...!

Στη Λεωφόρο Νίκης, στο ύψος της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, τοποθέτησαν το πρωί της Τρίτης, τα αναπηρικά τους αμαξίδια πολίτες, στο πλαίσιο δράσης που διοργάνωσε ο Δημήτρης Αντωνίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και άλλους φορείς.

Προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν ασυνείδητους οδηγούς που παρκάρουν σε θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρία, πάρκαραν τα αναπηρικά τους αμαξίδια και άφησαν σημειώματα που γράφουν «Επιστρέφω σε 5 λεπτά».

«Είδαμε ότι μια τέτοια δράση έγινε στην Πορτογαλία και θελήσαμε να το επαναλάβουμε στη δίκη μας πόλη. Ελπίζουμε άνθρωποι που παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ και προβαίνουν σε τέτοιες ασεβείς πράξεις να ευαισθητοποιηθούν, να καταλάβουν ότι κάπου πρέπει να έχουμε και όρια», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο γνωστός για τη δράση του σε θέματα ΑμεΑ, Δημήτρης Αντωνίου.

«Αυτή η δράση αφορά όλες τις κατηγορίες των συνανθρώπων μας, από μικρούς μαθητές, μέχρι ενήλικες και μεγάλους», τόνισε ο Χρήστος Μπουλούμπασης, διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, περιγράφοντας στη συνέχεια όλες τις δράσεις που πραγματοποιούνται αυτή την ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και την εταιρεία Wheel.

Υπενθυμίζεται σε όλους ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον συνάνθρωπο με αναπηρία και ότι δεν παρκάρουμε σε θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο ενημέρωσης για θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων η Τροχαία Θεσσαλονίκης μοίρασε δωρεάν κράνη σε οδηγούς δικύκλων μετά από κλήρωση. Συνολικά μοιράστηκαν 100 κράνη και αρκετοί είναι αυτοί που σχημάτισαν ουρές έτσι ώστε να προμηθευτούν ένα καινούργιο κράνος.

Στην κεντρική πλατεία στήθηκαν τάπητες κυκλοφοριακής αγωγής και παζλ για τους μικρούς φίλους προκειμένου μέσα από τη διασκέδαση να μάθουν κανόνες οδικής συμπεριφοράς, ενώ για τους ενήλικες υπήρχαν προσομοιωτές οδήγησης.

Στις δράσεις συμμετείχε και ο Παραολυμπιονίκης και υπαστυνόμος Αντώνης Τσιαπατάκης, ο οποίος συνομίλησε με κόσμο και έδωσε οδηγίες για την πρόληψη τροχαίων.


Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να έχει δρόμους που είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών

Το "παρών" στη δράση που πραγματοποιήθηκε έδωσε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να αποκτήσει η πόλη υποδομές για τα άτομα με αναπηρίες.

"Το τρίπτυχο είναι υποδομές, αστυνόμευση και παιδεία. Σε ό,τι αφορά τις υποδομές, έχουμε κακούς δρόμους κι εκεί υπάρχει κι ευθύνη και του δήμου που πρέπει να ασφαλτοστρώνει σωστά. 

Σε ό,τι αφορά την αστυνόμευση, όσοι παρκάρουν σε ράμπες ΑμεΑ είναι απαράδεκτοι, όπως απαράδεκτοι είναι και όσοι τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα σε οδεύσεις τυφλών.

Το τρίτο είναι η παιδεία όλων μας. Κι εμείς οι μοτοσικλετιστές πρέπει να φοράμε πάντα κράνος" σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Πηγή φωτό και βίντεο: thestival.gr

Powered by TUODY Software