Γιλντιρίμ: Όλα στραβά για Ελλάδα & Τουρκία όταν μπλέκουν τρίτοι

Γιλντιρίμ: Όλα στραβά για Ελλάδα & Τουρκία όταν μπλέκουν τρίτοι

«Ο γείτονας έχει πάντα ανάγκη τη στάχτη του γείτονά του. Έτσι λέμε εμείς στην Τουρκία. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις μεταξύ μας σχέσεις», σχολίασε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ. 

Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και πρώην πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας «κατά την εκλογική περίοδο το πολιτικό κλίμα εντείνεται, το έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Το κλίμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να το βλέπουμε ως ένα δεδομένο.. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας. Για αυτό και στο Αιγαίο και στην Κύπρο, κάθε είδους πρόβλημα μπορούμε να το επιλύσουμε με αμοιβαίο σεβασμό και μένοντας πιστοί στο διεθνές δίκαιο».

Και συνέχισε σε ανάλογο ύφος: 

«Είμαστε Μεσογειακοί λαοί. Στην Ελλάδα ζουν οι ομογενείς μας, στην χώρα μας ζουν οι Ρωμιοί και κάποτε ζούσαν περισσότεροι. Ίσως να υπάρχουν κάποιοι από το εξωτερικό που θα θελήσουν να μας προκαλέσουν και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους. Όταν από το εξωτερικό εμπλέκονται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τότε όλα πάνε στραβά».

Κλείνοντας, ο Γιλντιρίμ ευχήθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου «να είναι για το καλό της Ελλάδας».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software