Τι αποκρύπτει και τι προβάλλει προεκλογικά η ΝΔ

Τι αποκρύπτει και τι προβάλλει προεκλογικά η ΝΔ

Θα περιμέναμε μετά από 8 χρόνια μνημονιακής μέγγενης ότι σε αυτές τις εκλογές, της 7ης Ιουλίου, η προεκλογική αντιπαράθεση των κομμάτων και ιδίως των δύο μεγάλων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα ήταν επί της ουσίας και με κυρίαρχο ζήτημα την οικονομική και κοινωνική πολιτική.

Όμως τα πρώτα δείγματα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά και ιδίως από την πλευρά της ΝΔ, που προσπαθεί με κάθε τρόπο άμεσα και έμμεσα να τροφοδοτήσει με λαϊκισμό την πολιτική ατζέντα, εκμεταλλευόμενη και την χλιαρή αντίδραση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ - λόγω της βαριάς εκλογικής ήττας- σε ουσιαστικό αλλά και επικοινωνιακό επίπεδο.

Είναι πλέον αντιληπτό ότι η ΝΔ προσπαθεί να κινηθεί πάνω σε πέντε, επικίνδυνους για την χώρα, προεκλογικούς άξονες.

-    Πρώτος:  Η με κάθε τρόπο απόκρυψη του νεοφιλελεύθερου προγράμματός της ΝΔ, προβάλλοντας ένα πατενταρισμένο λαϊκίστικο επιχείρημα ότι θα μειώσει τους φόρους για να έρθουν οι επενδυτές κι έτσι θα έχουμε περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Βεβαίως οι αγορές άδουσες στα πρώτα επινίκια της ΝΔ στις ευρωεκλογές, δεν έκρυβαν την χαρά τους ότι ο Μητσοτάκης θα κρατήσει χαμηλά το εργατικό κόστος...  

-    Δεύτερος: Η οικοδόμηση παντοιοτρόπως ενός άλλοθι με την συνταγή της «καμένης γης» προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δικαιολογήσει σε πρώτη φάση το σκληρό πρόγραμμα που θα εφαρμόσει. Σε αυτή τη προσπάθεια η ΝΔ συνεπικουρείται από το ΚΙΝΑΛ καθώς αμφότεροι πασχίζουν για να μας επιβάλλουν τη λήθη για ότι έχουν διαπράξει.

-     Τρίτος: Η καθημερινή προσπάθεια να πληγεί το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί παρά την λυσσώδη μέχρι σήμερα προσπάθεια με την ευγενή χορηγία φιλικών προς τον Κυριάκο Μητοστάκη μέσων ενημέρωσης, παραμένει στη συνείδηση του λαού ότι «αυτοί εδώ δεν έκλεψαν, μας άλλαξαν, μόνο, τα φώτα στους φόρους».   

-    Τέταρτος: Ο εναγκαλισμός της ΝΔ με ότι νεοφιλελεύθερο και ακροδεξιό στοιχείο κυκλοφορεί ελεύθερο, ακόμα και με θαυμαστές της ερπύστριας, προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία.  Ο άξονας αυτός συνδέεται κατ έναν τρόπο και με τον επόμενο

-    Πέμπτος: Η, με πρόσχημα την ασφάλεια του πολίτη, προσπάθεια να σηματοδοτηθεί η δημιουργία ισχυρών κατασταλτικών μηχανισμών. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υποσχέθηκε θέσεις στο δημόσιο, ούτε για την υγεία ούτε για την πρόνοια, ούτε για τη  εκπαίδευση, υποσχέθηκε μόνο για την αστυνομία, θυμίζοντας μας, έτσι, την φράση που είχε πει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους αστυνομικούς: «Εσείς είστε το Κράτος».

Οι άξονες αυτοί πρέπει να σπάσουν. Αυτά πρέπει να αποκαλυφθούν να αντιμετωπισθούν και να απαντηθούν προς όφελος αυτής της χώρας που γονάτισε για 8 χρόνια με την πολιτική της ΝΔ και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.

Ο κλήρος είτε το θέλουμε είτε όχι, έχει πέσει στον Αλέξη Τσίπρα για να αντιδράσει και προς τούτο πρέπει τάχιστα να ανασυγκροτήσει το επιτελείο του ώστε να ανακόψει την φόρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ξέρει πως τούτη την ώρα είναι ο μόνος απέναντι στην ΔΕΞΙΑ, καθώς το ΚΚΕ παραμένει στην ιδεολογική του καθαρότητα, το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε διαρκές βέρτιγκο μεχρι να προσγειωθεί στην αυλή της ΝΔ, ο Βαρουφάκης επαναφορτίζει τον ναρκισσισμό του και ο Βελόπουλος ασχολείται με τα χειρόγραφα του Ιησού,         

Επίσης δεν πρέπει να παρασυρθεί στην προεκλογική τακτική της ΝΔ που δυστυχώς ξεπατικώνει μεθόδους από το βαθύ παρελθόν της, ανακατεύοντας στο προεκλογικό μίξερ τα πάντα ακόμα και θεσμούς προκειμένου να επανέλθει στην εξουσία.

Είναι υποχρέωση, λοιπόν, του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει την προεκλογική αντιπαράθεση στο πεδίο της οικονομίας και να αναδείξει τις ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα σε ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ και το πρόγραμμα ανάπτυξης για όλους, που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας πρέπει με αριθμούς, όσο κουραστικοί κι αν είναι, να υπενθυμίσει τι παρέλαβε το 2015 και να τονίσει τι διαθέτει σήμερα και με ακόμα πιο κατανοητό τρόπο να εξηγήσει τι θα πρέπει με την ψήφο του να αποτρέψει ο λαός στις 7 Ιουλίου.

Τέλος πρέπει να μιλήσει και να ακουμπήσει την καρδιά του κάθε πολίτη, αναγνωρίζοντας λάθη και αδυναμίες, όπως έκανε χθες στην τηλεοπτική του συνέντευξη για το θέμα των μετατάξεων, να βγει από την «απομόνωση» της εξουσίας και να μιλήσει με πολιτικούς φίλους και μη, να προσπεράσει τις «μοιρολογίστρες» και το καταθλιπτικό κλίμα ηττοπάθειας που δημιουργούν, γιατί αυτό δεν ταιριάζει στην Αριστερά.

Γ.Σ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software