Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας το... τελίκιασε την τελευταία τετραετία με ψέμα και λαϊκισμό

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας το... τελίκιασε την τελευταία τετραετία με ψέμα και λαϊκισμό

Έκκληση σε όλους να προσέλθουν στις κάλπες απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας ιδιαίτερα τους νέους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε μια διαφορετική πιο χαλαρή συνέντευξή του στον ANT1 και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Αναφερόμενους στους νέους ψηφοφόρους και ειδικά στα νέα παιδιά, είπε πως «μπορούν πρώτα να ψηφίσουν και μετά να πάνε για μπάνιο, μπορεί πρώτα να πάνε για μπάνιο και μετά να ψηφίσουν, μέχρι τις 7 είναι ανοιχτές οι κάλπες, αλλά οφείλουν να συνδιαμορφώσουν το μέλλον τους».

Και πρόσθεσε: «Και να πω και κάτι; Ακούω και εγώ αυτή την κριτική. Σε ένα βαθμό είναι δικαιολογημένη, διότι υπήρχε μια συνολική απογοήτευση από τους πολιτικούς διότι απέτυχαν να διαχειριστούν μια τεράστια κρίση που προκάλεσε πάρα πολύ πόνο σε πάρα πολύ κόσμο. Και νομίζω ότι υπήρχε και μια διπλή απαξίωση σε σχέση με πολλά ψέματα τα οποία ειπώθηκαν. Διότι, σε έναν πολιτικό μπορεί κάποιος να συγχωρέσει ότι δεν κατάφερε να πετύχει αυτό το οποίο ήθελε. Αυτό το οποίο για εμένα, όμως, είναι ασυγχώρητο είναι η έλλειψη θάρρους και πολιτικής ειλικρίνειας. Να λες τα πράγματα όπως τα πιστεύεις, να μην εξαπατάς τους πολίτες και να κρίνεσαι για αυτά τα οποία λες και κάνεις. Είχαμε πολλά παραδείγματα, από όλους θα έλεγα τους πολιτικούς χώρους, πολιτικών που υπερέβαλαν. Νομίζω βέβαια ότι αυτό που ζήσαμε τα τελευταία 4 χρόνια το τελίκιασε, για να χρησιμοποιήσω μια φράση πιο νεανική, με το ψέμα και τον λαϊκισμό. Και θεωρώ ότι έχω μια μεγάλη ευθύνη να βοηθήσω, να συνεισφέρω -δεν είναι δουλειά που μπορώ να την κάνω μόνος μου- στο να ανακτηθεί το κύρος της πολιτικής και η χαμένη αξιοπιστία της. Διότι τελικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι μαζί ζούμε σε αυτήν την χώρα και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε ή όλοι μαζί θα οπισθοχωρήσουμε».

Για τη σχέση του με τη Μαρέβα

Απαντώντας μάλιστα στην ερώτηση αν είναι τα παιδιά που έπαιξαν ρόλο για να είναι πάλι μαζί εκείνος και η σύζυγός του, απάντησε: «Δεν είναι τα παιδιά, όσο και αν ακούγεται παράξενο αυτό. Δεν νομίζω ότι πρέπει, ότι αξίζει τον κόπο, να κρατιέται μία σχέση ζωντανή για τα παιδιά. Είναι εις βάρος των παιδιών. Νομίζω ότι υπήρχε πάντα μία μεγάλη αγάπη και ένας αμοιβαίος θαυμασμός. Βρεθήκαμε σε μία δύσκολη συγκυρία στην αρχή της πολιτικής μου καριέρας, με πιέσεις τις οποίες και οι δύο δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε. Δεν είπαμε ποτέ ο ένας βαριές κουβέντες για τον άλλον. Βάλαμε πάντα τα παιδιά σε πρώτη μοίρα. Κάναμε τη ζωή μας για αρκετά χρόνια. Αλλά αν μπορώ ταπεινά να δώσω μία συμβουλή: Οι Αγγλοσάξονες έχουν μία φράση που λέει ότι “Το γκαζόν είναι πάντα πιο πράσινο από την άλλη μεριά του φράχτη”. Δεν είναι. Δηλαδή πολλές φορές ψάχνουμε να βρούμε το καλύτερο και το καλύτερο είναι εδώ». 

Για τα τατουάζ

Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης «αποκάλυψε» και τη διαπραγμάτευση που κάνει αυτή την περίοδο με τον γιο του, ο οποίος θέλει να κάνει τατουάζ: «Για τα τατουάζ πιστεύω ότι, βλέπω πολλά νέα παιδιά που έχουν πολλά τατουάζ και σίγουρα είναι μια μόδα. Αυτό που του είπα απλά, είναι σκέψου καλά τι θα κάνεις, πού θα το κάνεις, και σκέψου τον εαυτό σου σε 30 χρόνια, επειδή δεν βγαίνει το τατουάζ, αν θα θέλεις να το έχεις ή αν θα θέλεις να φαίνεται». 

Ο εφηβικός θυμός

Μάλιστα, αναφέρθηκε και σ' αυτό που τον θύμωνε όταν ήταν έφηβος: Ο χαρακτηρισμός «γρουσούζης» στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Ένας άνθρωπος ο οποίος έφτασε 99 ετών, έζησε μια γεμάτη ζωή, έγινε Πρωθυπουργός, δικαιώθηκε εν πολλοίς εν ζωή και άφησε πίσω του μια μεγάλη οικογένεια με 13 εγγόνια και πρόφτασε και είδε 13 δισέγγονα. Μόνο γρουσούζης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί», είπε.  

Όχι τσιγάρο στα μπουζούκια

Στην ερώτηση «Μπουζούκι χωρίς τσιγάρο; Θα πάμε να ακούσουμε και θα πετάξουμε, θα πάμε να πιούμε ένα μπουκάλι ουίσκι και δεν θα καπνίσουμε;»μ απάντησε: «Μπουζούκι χωρίς τσιγάρο και αν πιεις ένα μπουκάλι ουίσκι, να φροντίσεις να μην οδηγήσεις μετά, διότι θα βρεις τον μπελά σου, είναι η συμβουλή μου. Διότι έχουμε και το άλλο πρόβλημα των τροχαίων θανάτων από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Αυτοί και αν είναι τζάμπα θάνατοι». 

Με καταπληκτικό πολιτικό αισθητήριο η Μαρίκα Μητσοτάκη

Μάλιστα αναφέρθηκε με θερμά λόγια και στη μητέρα του. «Είχε καταπληκτικό πολιτικό αισθητήριο. Ίσως καλύτερο αισθητήριο, άποψη σ' ό,τι αφορά στους ανθρώπους απ΄ ό,τι είχε ο πατέρας μου, και βέβαια δεν ξεχνώ ότι τον βοήθησε πάρα πολύ».


Μία διαφορετική και χιουμοριστική υποδοχή με θέμα το... ΠΑΣΟΚ επιφύλαξαν ο Θανάσης Πασσάς, ο Φάνης Λαμπρόπουλος και ο Νίκος Ράπτης, στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγο πριν από τη συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Με σημαίες και μπλουζάκια του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε ερωτήσεις και προκλήθηκε να αποδείξει ότι όντως είναι καλός στο μπάσκετ και στις βολές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως έχει περάσει από συγκέντρωση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1985, για να δει πόσο κόσμο είχε, ενώ έκανε μια διασκευή στο τραγούδι του Κωνσταντίνου Αργυρού "Ξημερώματα" για να μπορεί να το τραγουδά ο Αλέξης Τσίπρας όπως είπε χαρακτηριστικά. "Ξημερώματα, δίνεις επιδόματα" ήταν η μετατροπή που έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Δείτε το απόσπασμα στην αρχή του βίντεο:

Powered by TUODY Software