Ντοκουμέντο: Τη στιγμή που τα ΕΚΑΜ μπαίνουν στον Κορυδαλλό

Ντοκουμέντο: Τη στιγμή που τα ΕΚΑΜ μπαίνουν στον Κορυδαλλό

Οι ταραχές που ξέσπασαν στις φυλακές Κορυδαλλού την Τρίτη με συγκρούσεις ανάμεσα σε αλλοδαπούς κρατούμενους τελείωσαν μόλις μπήκαν στις φυλακές οι άνδρες της ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) και της ΟΑΕΕ (Ομάδα Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών).

Οι κρατούμενοι στη θέα των ειδικά εκπαιδευμένων ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. άφησαν κάτω τα αυτοσχέδια μαχαίρια που είχαν στην κατοχή τους και απλώς παραδόθηκαν.

Από την έρευνα των αστυνομικών στα κελιά των κρατουμένων εντοπίστηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια και χατζάρια, κοντάρια με λόγχες, σουβλιά και κάθε είδους αντικείμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο.

Οι φωτογραφίες εξάλλου δείχνουν και τους άντρες των ΕΚΑΜ που κατέστειλαν τα επεισόδια να έχουν ακινητοποιήσει κρατούμενους και να τους ερευνούν για τυχόν όπλα.Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη συμπλοκή των κρατουμένων φαίνονται και σε βίντεο που μετέδωσε ο Alpha. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κρατούμενοι από τη Β και Ε πτέρυγα έσπασαν τις πόρτες, ήρθαν στα χέρια, κυνηγήθηκαν και πήγαν στο διοικητήριο. Όταν ένας σωφρονιστικός υπάλληλος προσπάθησε να κρατήσει την πόρτα κλειστή, ένας κρατούμενος τον χτύπησε με σίδερο στο χέρι και τον έριξε κάτω.
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software