"Λαβράκι" στον Πειραιά: 1,4 εκατ. χάπια "captagon", του ναρκωτικού των τζιχαντιστών του ISIS!

"Λαβράκι" στον Πειραιά: 1,4 εκατ. χάπια "captagon", του ναρκωτικού των τζιχαντιστών του ISIS!

"Λαβράκι" έβγαλαν οι αρχές στο λιμάνι του Πειραιά, όπου- σύμφωνα με πληροφορίες- εντόπισαν τεράστια ποσότητα από χάπια "captagon", του ναρκωτικού των τζιχαντιστών του ISIS,  σε παλέτα κοντέινερ στις εγκαταστάσεις της PCT.

Πιο αναλυτικά, η ανακάλυψη των χαπιών "captagon" που προορίζονται για τζιχαντιστές επιτεύχθηκε χάρις σε συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού και της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, που αξιοποίησαν, προφανώς, με τον καλύτερο τρόπο πληροφορίες της αμερικανικής DEA.

Οι ελληνικές διωκτικές αρχές επιτηρούσαν τρία κοντέινερ και όταν  άνοιξαν το ένα από αυτά βρήκανε τουλάχιστον 1.400.000 χάπια "captagon".

Το κοντέινερ, σύμφωνα με τις πρώτε πληροφορίες έφερε 20 παλέτες και στην πρώτη παλέτα υπήρχαν χάπια των τσιχαντιστών.

Η επιχείρηση αναμένεται να συνεχιστεί σε άλλα δύο κοντέινερ. Τρία εμπορευματοκιβώτια είχαν φορτωθεί από το λιμάνι της Λαττάκειας στη Συρία με προορισμό την Κίνα.

Σύμφωνα ωστόσο με στελέχη του Λιμενικού και της Αστυνομίας, το κοντέινερ με τα χάπια captagon θα ξεφορτώνονταν σε άλλο λιμάνι κατά την πορεία του πλοίου.

Το "captagon" είναι ένα από τα ονόματα του ναρκωτικού "συνθετική υδροχλωρική φαινεθυλλίνη". Αρχικά, το "captagon" ήταν νόμιμο φάρμακο. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960 στο πλαίσιο θεραπείας για την ελλειμματική προσοχή/υπερκινητικότητα (ADHD) και τη ναρκοληψία.

Ωστόσο, κατέστη παράνομο στις περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, τη δεκαετία του 1980, όταν η εθιστικότητά του έγινε εμφανής.

Το "captagon" ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των αμφεταμινών. Τα συγκεκριμένα ναρκωτικά παρασκευάζονται από τον άνθρωπο και συνδέονται με φυσικούς νευροδιαβιβαστές, όπως η ντοπαμίνη και η επινεφρίνη.

Όταν ένας άνθρωπος πάρει την ουσία, ο μεταβολισμός του "διαλύει" το φάρμακο σε αμφεταμίνη και θεοφυλλίνη, μια ουσία που μοιάζει με την καφεΐνη, η οποία χαλαρώνει τους μύες γύρω από τους πνεύμονες και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αναπνευστικών ασθενειών και επίσης έχει ισχυρή καρδιοτονωτική λειτουργία.

Powered by TUODY Software