Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα για 24 ώρες τα πλοία

Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα για 24 ώρες τα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας είναι, από τις 00:01 τα ξημερώματα, τα πλοία, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που ζητεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας για το 2019, με αυξήσεις.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.).

Στελέχη της ΠΝΟ κάνουν λόγο για πλήρη επιτυχία της κινητοποίησης, ενώ οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε τροποποιήσεις δρομολογίων μετά τη λήξης της απεργίας.

Η κινητοποίηση των ναυτεργατών θα λήξει στις 24:00 σήμερα τα μεσάνυχτα.

Η ΠΝΟ ζητά αυξήσεις στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας για το 2019 και κατάργηση του νόμου 4150/2016 για τις συνθέσεις των πληρωμάτων της Αδριατικής που όπως αναφέρει μείωσε δραματικά τις θέσεις εργασίας.

«Η πρότασή μας για αύξηση των αποδοχών των ναυτικών 2% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του προσωπικού, ξεπερνά τις πραγματικές δυνατότητές μας σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο» έχουν αναφέρει σε ανακοίνωσή τους οι ακτοπλόοι.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα, που άρχισε την 1η Ιανουαρίου 2018 και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, προέβλεπε αύξηση 2% στους μηνιαίους μισθούς των εν ενεργεία αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων που εργάζονται στα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία.

Powered by TUODY Software