Ο Τσίπρας διέλυσε μύθους στον ΣΚΑΪ

Ο Τσίπρας διέλυσε μύθους στον ΣΚΑΪ

Η επιλογή Τσίπρα να δώσει συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές αποδεικνύεται ότι ήταν μια ορθή πολιτική και επικοινωνιακή κίνηση. Ο Πρωθυπουργός, όχι μόνο τόλμησε μια τηλεοπτική συνέντευξη σε ένα μη φιλικό περιβάλλον αλλά κατόρθωσε στο τέλος να κερδίσει τις εντυπώσεις, καθώς και άντεξε και απάντησε σε πολύ σκληρές ερωτήσεις τις οποίες ούτως ή άλλως οφείλουν να κάνουν οι δημοσιογράφοι, ενώ δεν άφησε ασχολίαστο κανένα από τα δεικτικά, σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια της κ. Κοσιώνη και του κ. Παπαχελά.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας: «Είναι ντροπή, κύριε Παπαχελά, αντί να ρωτάτε για τη Σύνοδο Κορυφής, τα ελληνοτουρκικά, το Αιγαίο, να με ρωτάτε για τις διακοπές μου στο σκάφος μιας πλούσιας, βεβαίως, συνεργάτιδάς μου που ούτε η ίδια ούτε ο σύζυγός της είχαν σχέση με τη διαπλοκή. Δεν πήγα ούτε με το κότερο του κ. Αλαφούζου, ούτε με το κότερο του κ. Μαρινάκη ούτε με το ελικόπτερο του άλλου καναλάρχη που έκανε βόλτες ο κ. Μητσοτάκης.

Όταν δε η συζήτηση έφθασε στη Συμφωνία των Πρεσπών ο Αλέξης Τσίπρας δεν «μάσησε» τα λόγια του: «Εδώ στον ΣΚΑΙ ενορχηστρώσατε μια εκστρατεία και δηλητηριάσατε την κοινή γνώμη. Η ΝΔ είχε έτοιμο σχέδιο για το Σκοπιανό με διπλή ονομασία, γιατί δεν το λέτε;».

Μετά και από αυτήν την συνέντευξη Τσίπρα, είναι προφανές γιατί ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε το ντιμπέιτ και μάλιστα λίγο πριν από τις εκλογές. Βλέπετε,  αν σήμερα πρέπει να επιλέξουμε τις δύο καλύτερες προεκλογικές συνεντεύξεις  των δυο αυτών πολιτικών ανδρών, για μεν τον Αλέξη Τσίπρα είναι η χθεσινή στον ΣΚΑΪ,  για δε τον Πρόεδρο της ΝΔ η συνέντευξη στον Αρναούτογλου.

Όμως, με την συνέντευξη Τσίπρα επιβεβαιώνεται και η λάθος επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για εμπάργκο, πόσο δε μάλλον, όταν υπάρχει η δυνατότητα να απαντηθούν και η σκληρή κριτική( ακόμα κι όταν γίνεται εμπαθής) και οι προσπάθειες διαστρέβλωσης και γενικώς τα fake news.

Για παράδειγμα ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε με έναν αφοπλιστικό τρόπο, ότι τελικά ο κ Σαμαράς οδήγησε την χώρα σε εκλογές το 2015 με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί αδυνατούσε να κλείσει από τον Μάιο του 2014 την 5η αξιολόγηση. Διέλυσε νοσηρούς μύθους, όπως αυτόν περί επιβάρυνσης της χώρας με δεκάδες δις ευρώ εξ αιτίας του πρώτου πεντάμηνου διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι παρέλαβε δημόσιο χρέος 324 δισ ευρώ τον Ιανουάριο του 2015 και όταν πήγε σε εκλογές το καλοκαίρι ήταν 321 δις, «που είναι λοιπόν η επιβάρυνση;» διερωτήθηκε ο κ Τσίπρας.

Με την συνέντευξη αυτή του Πρωθυπουργού, εκτός του ότι δόθηκαν απαντήσεις για όλα όσα ρωτήθηκε, επιβεβαιώθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πέραν των ηγετικών προσόντων που διαθέτει, έχει την επικοινωνιακή αυτή άνεση που απαιτείται για να γίνεται ελκυστικός και εύληπτος ο λόγος του και είναι απορίας άξιο πως απεμπολήθηκαν αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, είτε με εμπάργκο, είτε με την απουσία συνεντεύξεων τύπου του ιδίου. Κάποιοι ίσως φέρουν ευθύνη για αυτή την ιδιότυπη «απομόνωση» του Πρωθυπουργού και τις λάθος συμβουλές για μη υπερέκθεση στα μέσα ενημέρωσης.

Η πορεία του κ. Τσίπρα προς το λαό, είναι δυστυχώς προεκλογική, ενώ θα έπρεπε να είχε ενταχθεί στην «καθημερινότητά» του, παρά το ομολογουμένως βαρύ πρόγραμμά του, γιατί πέραν των κυβερνητικών του καθηκόντων είναι και επικεφαλής ενός κόμματος που δεν έχει καμιά σχέση με τα αρχηγικού τύπου κόμματα, όπως η ΝΔ και παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ.  Πάντως, ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει το «δυνατό χαρτί» της Κεντροαριστεράς, πρέπει να το αντιληφθεί πλήρως και ο ίδιος και να προχωρήσει στις αναγκαίες κινήσεις.  

Όσον αφορά στην κριτική για σκληρές η προβοκατόρικες δημοσιογραφικές ερωτήσεις, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει ο δημοσιογράφος, με τη διαφορά ότι αυτό οφείλει να το τηρεί με όλους, χωρίς να δημιουργεί φιλικό ή εχθρικό περιβάλλον για τον συνεντευξιαζόμενο πολιτικό.

Γιάννης Στρατάκης

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software