"Επεισόδιο" Βαρουφάκη με αστυνομικό στο αεροδρόμιο του Παρισιού

"Επεισόδιο" Βαρουφάκη με αστυνομικό στο αεροδρόμιο του Παρισιού

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μόλις είχε φτάσει στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, με πτήση από την Αθήνα, όταν ένας αστυνομικός που στεκόταν κοντά στη ράμπα εξόδου από το αεροσκάφος ζήτησε να δει το διαβατήριό του.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υπάκουσε, αλλά ο αστυνομικός του άφησε λίγο χώρο όταν προσπάθησε να περάσει.

Τι καταγγέλλει ο Βαρουφάκης

«Τη στιγμή που ακούμπησαν οι αγκώνες μας, αντέδρασε βίαια», είπε ο κ. Βαρουφάκης στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Με κακομεταχειρίστηκε, χρησιμοποιώντας σωματική βία», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι ο αστυνομικός τον έσπρωξε, άρπαξε το διαβατήριό του και του ζήτησε να σταθεί στον τοίχο.

Στο σημείο κλήθηκαν δύο ανώτεροι αστυνομικοί, προτού επιστραφεί το διαβατήριο στον κ. Βαρουφάκη. «Επίσημα ζητώ μια απολογία από τη γαλλική αστυνομία», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Ένας από τους αστυνομικούς δήλωσε ότι επίσης σκοπεύει να κάνει καταγγελία σε βάρος του κ. Βαρουφάκη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.


Η ιστοσελίδα Levante δημοσίευσε βίντεο από το επεισόδιο μεταξύ του κ. Βαρουφάκη και του αστυνομικού. Σε αυτό, ο κ. Βαρουφάκης ακούγεται να λέει στον ένστολο ότι είναι βίαιος και αγενής και του ζητά να φωνάξει κάποιον ανώτερό του.

Powered by TUODY Software