Τεράστιες καταστροφές στη Ναυπακτία - Βράχοι κάτω απ' τα τούνελ της Ιόνιας Οδού - Δεκάδες απεγκλωβισμοί

Τεράστιες καταστροφές στη Ναυπακτία - Βράχοι κάτω απ' τα τούνελ της Ιόνιας Οδού - Δεκάδες απεγκλωβισμοί

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την Ναυπακτία και ιδιαίτερα τις περιοχές Πλατανίτη-Παλαιοπαναιγιάς και Ναυπάκτου. Δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπάκτου για απάνλτηση υδάτων από υπόγεια.

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι, που κινδύνευαν εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, διέσωσε τα ξημερώματα της Κυριακής η Πυροσβεστική υπηρεσία στον Πλατανίτη Ναυπάκτου, στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στην Μακύνεια και στην Ιόνια οδό.

Σοβαρά προβλήματα και στην Εθνική οδό Αντιρρίου Ναυπάκτου με το νερό στον Πλατανίτη να φτάνει το ένα μέτρο και να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Σοβαρά προβλήματα είχαμε στο Γρίμποβο και την Ψανή καθώς και στην Καλυδώνος  στην Ναύπακτο.


Προβλήματα και στο Αντίρριο με τα νερά να έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους

Εθνική οδός Αντιρρίου Ναυπάκτου στο ύψος του Πλατανίτη

Αντίρριο


«Έφυγε» το βουνό στην Μακύνεια –Τεράστιοι βράχοι κάτω από τα τούνελ της Ιόνιας οδού 

Εικόνες που κόβουν την ανάσα, "έφυγε" το βουνό κάτω από τα τούνελ της Μακύνειας. Ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση δεν είχαμε θύματα.


Βιβλική καταστροφή στη Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου

Το πρώτο φως της ημέρας  έδειξε τη βιβλική καταστροφή που έχει χτυπήσει για ακόμη μια φορά την Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου. Αυτοκίνητα και περιουσίες κατεστραμμένες για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια.

Μεγάλη ζημιά επίσης υπέστη ο δρόμος προς το αρχαίο θέατρο Μακύνειας , οι παραλίες Ρίζας και Μακύνειας καταστράφηκαν.

Στο σημείο καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλος , οι αντιπεριφερειάρχες κ. Σταρακά και κ. Μπαλαμπάνης , ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κ. Τέγας και ο αντιδήμαρχος κ. Κονίδας.

Την επιχείρηση διεύθυνε ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας κ. Γεωργακόπουλος . Στο σημείο ήταν ο περιφερειάρχης της αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας  κ. Κοτρωνιάς,ο αστυνομικός διευθυντής κ.  Νταλαχάνης , ο αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Κακκούσης.


Κατεστραμμένες επιχειρήσεις από τις πλημμύρες

Σοβαρά προβλήματα σε οικίες και επιχειρήσεις της Ναυπακτίας προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Ναυπακτίας από την τ.κ.Ρίζας,Μακύνειας,Αντιρρίου,μέχρι και την περιοχή του Πλατανίτη με αρκετές οικίες αλλά και επιχειρήσεις να έχουν πλημμυρίσει.

Τα πλάνα του Nafpaktianews είναι αποκαλυπτικά,όπως επίσης και η κραυγή απόγνωσης των πληγέντων ιδιοκτητών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Αντιρρίου,όπως του προέδρου της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας κ. Θέμη Δαβανέλλου με την επιχείρηση χονδρικού εμπορίου,του ιδιοκτήτη Κάμπινγκ κ.Νίκου Ντούνη,όπως και της βιοτεχνίας καλτσών ΖΙS .


Πώς διασώθηκε τετραμελής οικογένεια στην Μακύνεια

Με αυτοθυσία οι πυροσβέστες έσωσαν τετραμελή οικογένεια στην Μακύνεια , βγάζοντας αγκαλιά τα μέλη της οικογένειας μέσα από τα ορμητικά νερά.  Την προσπάθεια διεύθυνε ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Δυτικής Ελλάδας κ. Γεωργακόπουλος και μαζί με τους άνδρες έπεσαν μέσα στα  ορμητικά νερά βγάζοντας εις πέρας μια πολύ επικίνδυνη διάσωση.

Δείτε δηλώσεις του κ. Γεωργακόπουλου

Πηγή, φωτό και βίντεο: nafpaktianews.gr

Powered by TUODY Software