Συνελήφθησαν δύο μέλη του "Ρουβίκωνα" για τις μπογιές στο κτίριο του ΣΕΒ

Συνελήφθησαν δύο μέλη του "Ρουβίκωνα" για τις μπογιές στο κτίριο του ΣΕΒ

Συνελήφθησαν, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, τα δύο από τα τρία άτομα που είχαν προσαχθεί για την "επίθεση" του "Ρουβίκωνα" στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα.

 Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έκαναν παρέμβαση διαμαρτυρίας, με ρίψη μπογιάς, χωρίς να υπάρξουν επεισόδια ή τραυματισμοί.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως συμμετείχαν τρία άτομα, που είχαν τοποθετήσει χρώμα σε πυροσβεστήρα και τον χρησιμοποίησαν για να πετάξουν μπογιά τους τοίχους του κτιρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι νωρίτερα, μέλη της συλλογικότητας βρίσκονταν στην Ακρόπολη μοιράζοντας φέϊγ βολάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση στον ΣΕΒ έγινε για το ζήτημα του κατώτατου μισθού και το αίτημα του ΣΕΒ για νέα μείωση στις αποδοχές αυτές.

Επίσης, η διανομή φυλλαδίων αφορούσε ενημέρωση των τουριστών για τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης, αναφέροντας πως η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει τελειώσει, ενημερώνοντας για την κατάργηση της ΚΥΑ που απλοποιούσε τις διαδικασίες έκδοσης ΑΜΚΑ για πρόσφυγες και μετανάστες με αποτέλεσμα το τμήμα αυτό του πληθυσμού που βρίσκεται στην Ελλάδα να απειλείται με έξωση από την περίθαλψη, αλλά και για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, με αφορμή τα κυβερνητικά σχέδια για τη ΔΕΗ.

Αναφορά γίνεται επίσης στην ενίσχυση της αστυνόμευσης, με χροιά καταστολής.

Επίσης, ενημέρωση έγινε για τις συνθήκες εργασίας των απασχολούμενων στον Τουρισμό

  


Ανάρτηση του Ρουβίκωνα στο Indymedia

Σε ανάρτηση στο Indymedia, αναφέρουν:

"Ο ΣΕΒ είναι το συλλογικό όργανο των βιομήχανων στον τόπο μας, δηλαδή των παραδοσιακών κατόχων του κεφαλαίου και των μέσων παραγωγής. Αυτό από μόνο του τον καθιστά στόχο όλων όσων αντιλαμβάνονται ότι ο καπιταλισμός και η καταπίεση των πολλών από τους λίγους δεν είναι η φυσική κατάσταση των πραγμάτων αλλά μια επιβεβλημένη δια τη βίας συνθήκη που για την ανατροπή της όλοι εμείς που την υφιστάμεθα οφείλουμε να δώσουμε την μάχη μας.

Για την σημερινή δράση αφορμή στάθηκε η πρόσφατη δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ ότι είναι ανάγκη να καταργηθεί η νομική κατοχύρωση του κατωτάτου μισθού, δήλωση που έλαβε χώρα λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εκλογική νίκη του εκλεκτού των αρίστων Κ. Μητσοτάκη.

Εμείς λοιπόν τους ακούσαμε και σηκώνουμε το γάντι.

Οι αιτίες και οι λόγοι που ο κάθε ένας/μια από εμάς των από τα κάτω έχει για να επιτεθεί στον ΣΕΒ, συμβολικά η και πραγματικά είναι αναρίθμητες, αλλά ταυτόχρονα απλές στην εξήγηση τους.

Ο ΣΕΒ είναι το συλλογικό όργανο των βιομήχανων στον τόπο μας, δηλαδή των παραδοσιακών κατόχων του κεφαλαίου και των μέσων παραγωγής. Αυτό από μόνο του τον καθιστά στόχο όλων όσων αντιλαμβάνονται ότι ο καπιταλισμός και η καταπίεση των πολλών από τους λίγους δεν είναι η φυσική κατάσταση των πραγμάτων αλλά μια επιβεβλημένη δια τη βίας συνθήκη που για την ανατροπή της όλοι εμείς που την υφιστάμεθα οφείλουμε να δώσουμε την μάχη μας.

Ζούμε σε συνθήκες κοινωνικού πολέμου, καταπίεσης και στέρησης βασικών υλικών και κοινωνικών αγαθών. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό και ονειρεύεται ακόμη κοινωνικά συμβόλαια, συναινέσεις και διάλογο των “παραγωγικών τάξεων”, εκτιμάμε ότι στρουθοκαμηλίζει η δεν διαθέτει στο ελάχιστο πολιτική οξυδέρκεια.

Το κράτος και οι κυβερνήσεις που εναλλάσσονται στην εξουσία είναι εφαρμοστές μιας πολιτικής που υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και όλα τα υπόλοιπα είναι κούφια ρητορική.

Το εφεύρημα της “μεσαίας τάξης” που είναι υποτίθεται ο στυλοβάτης της οικονομίας μας αποδείχτηκε στα χρόνια της κρίσης ότι δεν ήταν παρά μια μεγάλη φούσκα. Μικρομεσαία αφεντικά, μανατζαραιοι και κρατικοδίαιτα λαμόγια ήταν αυτοί που καταφανώς έχασαν όταν η elite του κεφαλαίου με όχημα την κρίση αποφάσισε ότι πρέπει να αναδιαρθρωθεί ο τρόπος που μοιράζεται η πίττα. Φυσικά όλοι χάσαμε, όλων η ζωή έγινε δυσκολότερη, μόνο που εμείς ήμασταν συνηθισμένοι μια που έτσι κι αλλιώς δύσκολα τα φέρναμε.

Αυτοί που κέρδισαν ήταν οι κύριοι του ΣΕΒ, οι τραπεζίτες οι εφοπλιστές και λοιπά παράσιτα και αυτό έγινε με την δραστική μείωση του κόστους της εργασίας. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το κλειδί της δήλωσης του πρόεδρου. Αυτό είναι που τους καίει και εκεί είναι η μάχη που πρέπει να δοθεί.

Το αν και με τι όρους θα γίνει αυτό μένει να το δούμε, εμείς πάντως θα κάνουμε με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε ότι είναι δυνατό προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αγώνας για μια ζωή ελευθερίας και αξιοπρέπειας

Για την αναρχία

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας".

Φωτογραφίες του Λουκά Βελιδάκη

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software