"Νόμος είναι το δίκαιο του εργοδότη": Απαίτηση ΣΕΒ η τροπολογία Βρούτση για τις απολύσεις

"Νόμος είναι το δίκαιο του εργοδότη": Απαίτηση ΣΕΒ η τροπολογία Βρούτση για τις απολύσεις

Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση στον υπουργό Εργασίας, καταγγέλλοντας ότι επιχείρησε να αιφνιδιάσει, καταθέτοντας στη Βουλή κυριολεκτικά στο "παρά πέντε" της ολοκλήρωσης της συζήτησης επί του διϋπουργικού νομοσχεδίου, τροπολογία- "ρουσφέτι" στον ΣΕΒ, με την οποία καταργείται η διάταξη των αιτιολογημένων απολύσεων.

Να σημειωθεί, ότι μόλις πριν από δυο μήνες, ο ΣΕΒ είχε αντιταχθεί σε σχέδιο νόμου που είχε φέρει η τότε υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου σύμφωνα με το οποίο υποχρέωνε τις επιχειρήσεις να αιτιολογούν τους λόγους απόλυσης από την πλευρά του εργοδότη

Μάλιστα, την περίοδο εκείνη, γενικός διευθυντής του ΣΕΒ ήταν ο νυν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Άκης Σκέρτσος, υπήρξε γενικός διευθυντής του ΣΕΒ. 

Διαβάστε: "Ροντέο" η Βουλή για "δωράκια" της τελευταίας στιγμής στους εργοδότες- Τσίπρας: Κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ- ΣΕΒ

Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης, στο όνομα των… εργαζόμενων, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι καταργεί τη διάταξη αυτή, λες και οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να πληροφορούνται τον λόγο της απόλυσής τους, αλλά ούτε και την απόλυση όταν οι εργοδότες τους δείχνουν την πόρτα της εξόδου.

Ιδίως για την κατάργηση της διάταξης για το βάσιμο λόγο απόλυσης, ο υπουργός είπε αποδείχθηκε... "βλαπτική"! "Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Καταργούμε ιδεοληπτικές εργασιακές διατάξεις και προχωράμε μπροστά για την Ελλάδα του αύριο, για την Ελλάδα που αξίζει στους Έλληνες", είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε: Χτύπημα ΣΕΒ: Ζητά μείωση αποζημίωσης για απόλυση εργαζομένων - Πυρά Νεφελούδη

Η αντίδραση του ΣΕΒ εστιαζόταν, τον Μάιο του 2019, στο ύψος των αποζημιώσεων, κατηγορώντας τότε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι υποχρεώνει τους εργοδότες σε διπλή υποχρέωση της δικαιολογίας/ αιτιολόγησης της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του μισθωτού και να καταβάλουν ταυτόχρονα αποζημίωση, ακόμα και αν η καταγγελία οφείλεται σε σοβαρό λόγο – σε υπαιτιότητα του εργαζόμενου (!), γεγονός που δημιουργεί υπέρμετρα και αδικαιολόγητα κόστη στις επιχειρήσεις και αποτελεί αντικίνητρο στους εργοδότες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν νέες θέσεις εργασίας".

Ο ΣΕΒ και οκτώ περιφερειακοί βιοµηχανικοί σύνδεσµοι στο υπόµνηµά τους για το σχέδιο νόµου του υπουργείου Εργασίας (Έφη Αχτσιόγλου), το οποίο τον Μάιο του 2019 καθιέρωνε την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί την απόλυση εργαζοµένων, έκαναν λόγο για ανάγκη εξορθολογισµού του καθεστώτος αποζηµιώσεων, δηλαδή για µειώσεις όσον αφορά τις απολύσεις εργαζοµένων.

Σε σχέση µε το ύψος των αποζηµιώσεων η διατύπωση στο υπόµνηµα, από την οποία συνάγεται το αίτηµα για µείωσή τους, είχε ως εξής: "Αν η κυβέρνηση έχει σκοπό να εισαγάγει σύστηµα αιτιολογηµένης απόλυσης, θα πρέπει να προβεί σε µια συνολική, και δη ριζική, αναµόρφωση του δικαίου απόλυσης, που να αντιµετωπίζει τόσο το ζήτηµα της αιτίας της απόλυσης όσο και, µεταξύ άλλων, το ζήτηµα της καταβολής νόµιµης αποζηµίωσης, όχι κατ’ ανάγκη στην κατεύθυνση της κατάργησής της, αλλά του εξορθολογισµού τόσο του καταβαλλόµενου ποσού όσο και των περιπτώσεων που θα πρέπει να καταβάλλεται".

Αναφορικά µε την υποχρέωση αιτιολόγησης της απόλυσης από τον εργοδότη που προωθείται µέσω του σχεδίου νόµου του υπουργείου Εργασίας οι βιοµήχανοι υπογράμμιζαν πριν από δυο μήνες, ότι µια τέτοια κίνηση θα λειτουργήσει ως "αντικίνητρο" για τους επιχειρηµατίες και ισχυρίζονται πως ενδεχοµένως να προκαλέσει ζητήµατα συκοφαντικής δυσφήµισης, προσβολής προσωπικότητας και παραβίαση προσωπικών δεδοµένων των εργοδοτών.

Τέλος, στο υπόµνηµά τους ανέφεραν ότι στην ελληνική αγορά εργασίας γίνονται περίπου 100.000- 120.000 απολύσεις τον µήνα, µεγάλο ποσοστό εκ των οποίων δηµιουργούν µια τεράστια ανεκτέλεστη παραγγελία ως δικαστικές υποθέσεις, καθώς ήδη µε τον υφιστάµενο νόµο προβλεπόταν τρίµηνο για να προσφύγει για την ακυρότητα ο εργαζόµενος και εξάµηνο προκειµένου να προσφύγει για την αποζηµίωση.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software