Ναύπλιο: Κατολίσθηση στο γύρο της Αρβανιτιάς- Πανικός στους λουόμενους

Ναύπλιο: Κατολίσθηση στο γύρο της Αρβανιτιάς- Πανικός στους λουόμενους

Τον τρόμο έζησαν οι δεκάδες λουόμενοι στην παραλία Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο το πρωί της Τετάρτης 14 Αυγούστου 2019 όταν ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και ένα σύννεφο πυκνής σκόνης κάλυψε την πλαγιά της Ακροναυπλίας.

Βράχια και χώματα αποκολλήθηκαν στην περιπατητική διαδρομή και ουσιαστικά έκοψαν τον  πεζόδρομο στα δύο, ενώ στο σημείο έσπευσαν το Λιμενικό, υπηρεσίες του Δήμου και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Αυγουστόπουλος, και ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Παναγιώτης Κοντός.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου Ναυπλίου είχε αποκλείσει τις εισόδους του πεζόδρομου έχοντας βάλει προειδοποιητικές πινακίδες κινδύνου και κάγκελα.

Υπενθυμίζεται πως τον  Ιούνιο του 2018 είχε σημειωθεί και πάλι μεγάλη κατολίσθηση.


Δείτε στο βίντεο τη στιγμή της κατολίσθησης


Πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο του Ναυπλίου, όπου καθημερινά κάνουν την βόλτα τους πολλοί ντόπιοι και επισκέπτες, όλες τις εποχές του χρόνου ,ακόμα και μετά την κατολίσθηση παραβιάζοντας τις πινακίδες και τα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί.

Είναι μια εξαιρετική διαδρομή, δίπλα στη θάλασσα, που ενώνει την πλαζ της Αρβανιτιάς με την παραλία της πόλης του Ναυπλίου, αλλά δυστυχώς μετά τις κατολισθήσεις η διαδρομή πλέον εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τους περαστικούς.


Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Powered by TUODY Software