"Μαύρα χρόνια" προέβλεψε ο Αμβρόσιος στο τελευταίο κήρυγμα

"Μαύρα χρόνια" προέβλεψε ο Αμβρόσιος στο τελευταίο κήρυγμα

Με δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον αποχώρησε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος από τα καθήκοντά του, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί εξασφάλισε το κονδύλι για ένα προσκύνημα.

Σύμφωνα με το Patras Times, στο κήρυγμα ανέφερε, μεταξύ άλλων:

"Θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια έγινα ολοκαύτωμα για εσάς, κρατώντας στο ακέραιο την υπόσχεση που είχα δώσει τον Νοέμβριο του 1978, κατά την ημέρα της ενθρονίσεώς μου στην ιστορική αυτή Ιερά Μητρόπολη. Ότι, δηλαδή, θα είμαι ένα κερί που θα καίγεται νυχθημερόν για τη δική σας ωφέλεια/ Με τη χάρη του Θεού μέχρι και σήμερα κοίταξα μόνο εσάς και όχι τον εαυτό μου"

Και κατέληξε λέγοντας:

"Φεύγω ήσυχος διότι εξασφάλισα το απαραίτητο κονδύλι για τις εργασίες ανακαίνισης του Σπιτιού της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Τρυπητής, που αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα. Παράλληλα, έχω μία μεγάλη ελπίδα πως κάποιος δωρητής θα μας δώσει χρήματα για να ανακατασκευάσουμε τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, που έχει «χτυπηθεί» από το σεισμό του 1995. Ευχηθείτε ο Πανάγαθος Θεός να μας ελεεί.

Δυστυχώς, έρχονται μαύρα χρόνια. Γι’ αυτό κρατηθείτε από τον Θεό και παραμείνετε κάτω από την σκέπη της Παναγίας μας! Και τέλος, ευχηθείτε για εμένα να έχω χριστιανά τα τέλη της ζωής μου, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά".

Σημειώνεται πως η Ιερά Σύνοδος, συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να ξεκινήσει τη διαδικασία εκλογής νέου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. 

Πηγή: Patras Times

Powered by TUODY Software