Εισαγγελέας και ΕΔΕ για τα «σκουπίδια» συνδικαλιστή της Αστυνομίας προς τους μετανάστες

Εισαγγελέας και ΕΔΕ για τα «σκουπίδια» συνδικαλιστή της Αστυνομίας προς τους μετανάστες

Άμεση αντίδραση από την ηγεσία της αστυνομίας στις τηλεοπτικές δηλώσεις του εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρου Μπαλάσκα, με αφορμή την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής. Παράλληλα, ενημέρωσε και την Εισαγγελία Αθηνών για τις ίδιες δηλώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ

«Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Αθηνών, οι δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή (26-08-2019) αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.)».

Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια, είπε μεταξύ άλλων: «Ένα δάχτυλο, εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας».


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Διαβάστε: Επιχείρηση στις καταλήψεις στα Εξάρχεια: 143 πρόσφυγες και μετανάστες στο Αλλοδαπών

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ποιους εννοεί με τον όρο «σκουπίδια», ο κ. Μπαλάσκας συνέχισε ακάθεκτος:

«Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη, η οποία μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει έναν καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια. Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις που είπε ο κ. Σπυρόπουλος, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, τις έχουν ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Όταν θ’ αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί».
 

Powered by TUODY Software