Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν πρέπει να αναλάβει ο Ούγγρος Επίτροπος το χαρτοφυλάκιο Διεύρυνσης

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν πρέπει να αναλάβει ο Ούγγρος Επίτροπος το χαρτοφυλάκιο Διεύρυνσης

Τη νέα διάρθρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενόψει και των ακροάσεων στο τέλος Σεπτεμβρίου σχολίασε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο ρ/φ Σκάι.

Υπογράμμισε τη θετική εξέλιξη για την Ελλάδα, μετά την ανάληψη χαρτοφυλακίου αντιπροέδρου από τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η αστοχία της επερχόμενης προέδρου της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να ονοματίσει το χαρτοφυλάκιο του Έλληνα Επιτρόπου «διατήρηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.

Επιπλέον εξέφρασε την αντίρρησή του στην επιλογή του Ούγρου επιτρόπου ως υπευθύνου για τη Διεύρυνση της ΕΕ.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης προέβλεψε ότι θα εκδηλωθεί μεγάλη αντίδραση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την επιλογή του υπουργού Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας για το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου Διεύρυνσης. «Μιλάμε για τον άνθρωπο που θα χειριστεί τους φακέλους των Δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας. Η κ. φον ντερ Λάιεν δίνει το χαρτοφυλάκιο στον υπουργό του Όρμπαν που έχει καταπατήσει δεκάδες φορές τις Ευρωπαϊκές αξίες, το Κράτος Δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα» σημείωσε και αναρωτήθηκε «τι θα λέμε στις χώρες αυτές» αναρωτήθηκε. Προσέθεσε δε πως η επιλογή αυτή «αφορά τη χώρα μας, τις χώρες που είναι στη γειτονιά μας και θέλουμε να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά σεβόμενοι τις αξίες, σεβόμενοι τα κριτήρια της Κοπεγχάγης».

Όσον αφορά τη συζήτηση που άνοιξε στο εσωτερικό Κινήματος Αλλαγής για αναβίωση του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρεί ότι με τον τρόπο που ανοίγεται είναι ξεπερασμένη, μετά το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών. «Πρέπει να γίνει επί της ουσίας για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται, ώστε η Δημοκρατική Παράταξη με ριζοσπαστικό λόγο, ξεκάθαρες θέσεις και πρόσωπα που εμπνέουν εμπιστοσύνη στον Ελληνικό λαό να ανασυνταχθεί, με προτεραιότητά μας αυτή η παράταξη να πρωταγωνιστήσει», σημειώνει, ενώ θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το μεγάλο ποσοστό που πήρε, μαζί με τη ΝΔ «διαμορφώνει έναν νέο δικομματισμό που πιέζει ακόμη περισσότερο την παράταξή μας».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software