Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Ζάκυνθο

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Ζάκυνθο

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, όπου ενισχύθηκαν και πάλι οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ πλέον δεν απειλείται το χωριό Κερί, όπου οι φλόγες έφτασαν χθες και έκαψαν ένα σπίτι ενώ προξένησαν ζημιές σε αγροικίες και σε ένα τουριστικό κατάλυμα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε εξέλιξη ακόμα στο τρίγωνο μεταξύ των χωριών Λιθακιά, Αγαλά και Κερί, αλλά δεν έχει ενεργό μέτωπο και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις πολλές διάσπαρτες εστίες, προκειμένου να οριοθετήσουν την πυρκαγιά μέχρι το απόγευμα, καθώς εκείνη την ώρα η ΕΜΥ προβλέπει μικρή ενίσχυση των ανέμων.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν πως έχουν καεί 2 σπίτια και η σκεπή ενός ξενοδοχείου.

Τη νύχτα και το πρωί υπήρχε άπνοια που βοήθησε το έργο των πυροσβεστών, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Συνολικά, αυτήν τη στιγμή, μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν στο νησί από όλη την Ελλάδα, επιχειρούν στην πυρκαγιά 171 πυροσβέστες με 52 οχήματα, δύο ομάδες ΜΕΤΠΕ, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν 13 υδροφόρες και 5 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του δήμου.

Σημειώνεται, ότι από χτες το βράδυ βρίσκεται στο νησί και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με κλιμάκιο ειδικών της Γραμματείας, οι οποίοι συντονίζουν το έργο της κατάσβεσης μαζί με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το zantetimes.gr, με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου σήμερα θα παραμείνουν κλειστά το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Κερίου. Επίσης δεν θα εκτελεστούν με τα μέσα μεταφοράς οι μετακινήσεις των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα χωριά Κερί και Αγαλά.

«Είναι μία από τις χειρότερες φωτιές που βίωσε η Ζάκυνθος», είπε μιλώντας στο enikos.gr η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, Μαρία Μουζάκη σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πευκοδάσος του Αγαλάτο πρωί της Κυριακής.

Όπως τόνισε, «η κατάσταση ήταν πάρα πολύ δύσκολη, οι πυροσβέστες έδωσαν τεράστια μάχη. Η Ζάκυνθος έχει υποστεί πάρα πολλές καταστροφές, έχει καεί μεγάλη έκταση».

Σύμφωνα με την κ. Μουζάκη, στο νησί βρέθηκαν μηχανήματα του στρατού για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και έχουν αυξηθεί τα πεζοπόρα τμήματα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software