Νέα καταδίκη για χρυσαυγίτες: Ποινή φυλάκισης σε Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση

Νέα καταδίκη για χρυσαυγίτες: Ποινή φυλάκισης σε Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον καθένα επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγή, Ηλ. Παναγιώταρο και Κων. Μπαρμπαρούση, για τους πυροβολισμούς που είχαν σημειωθεί στην κηδεία του πραξικοπηματία Νίκου Ντερτιλή τον Ιανουάριο του 2013.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που δικάζονται παράλληλα ως μέλη της ηγετικής ομάδας σε εγκληματική οργάνωση, ήταν απόντες από το δικαστήριο που τους κήρυξε ενόχους για άσκοπους πυροβολισμούς.

Η υπεράσπιση των δύο πρώην βουλευτών ζήτησε την απαλλαγή τους επικαλούμενη "νομική πλάνη" καθώς όπως ανέφεραν οι συνήγοροι, οι εντολείς τους "θεώρησαν πως δεν είχε ποινική προέκταση η πράξη τους», αφού «σε περιοχές της χώρας οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμο".

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες αστυνομικοί, οι οποίοι ανέφεραν πως ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο σημείο ταφής, όπου πήγαν και είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, μεταξύ των οποίων οι δύο τότε βουλευτές. Όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί βρήκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες που συνελέγησαν και μετά τις βαλιστικες εξετάσεις εντοπίστηκε πως είχαν προέλθει από τα όπλα των κατηγορούμενων.

Εν τω μεταξύ, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του Νίκου Μιχαλολιάκου στα γραφεία του μορφώματος στη Λεωφόρο Μεσογείων, ο συγκεκριμένος χώρος είναι έρημος και εγκαταλελειμμένος. Η αποτυχία της εισόδου της στη Βουλή οδήγησε την οργάνωση σε πλήρη αποσύνθεση και ασφυξία.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της ΕΦΣΥΝ, μετέφεραν αντικείμενα και τα τοποθέτησαν μέσα σε φορτηγό 

Τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής εκτός από το στρατηγείο της, χρησιμοποιούνταν και ως ορμητήριο για δολοφονικές επιθέσεις.

Μία τέτοια ήταν και αυτή εναντίον του 24χρονου φοιτητή Αλέξη Λάζαρη στις 31 Μαρτίου 2017. Τους τελευταίους μήνες τα στελέχη εγκατέλειψαν ένα - ένα την οργάνωση.

Πρώτος αποχώρησε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Μάλιστα ο ίδιος Μιχαλολιάκος προανήγγειλε τους τίτλους τέλους λίγο μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου σε ομιλία του μέσα στα γραφεία. "Μας την στήσανε αλλά θα τους την στήσουμε. Το μέλλον θα είναι δικό μας και θα ξαναγυρίσουμε και θα είμαστε περισσότερο δυνατοί", είχε αναφέρει.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software