Επιτέλους: Πιο συχνά τα δρομολόγια σε μετρό και ηλεκτρικό- Κάθε πότε θα περνούν

Επιτέλους: Πιο συχνά τα δρομολόγια σε μετρό και ηλεκτρικό- Κάθε πότε θα περνούν

Μέτρα για την ενίσχυση των δρομολογίων του Μετρό αποφάσισε να λάβει το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να μειωθεί ο μέσος όρος του χρόνου διέλευσης των συρμών, ο οποίος τους καλοκαιρινούς μήνες κυμαινόταν μεταξύ επτά και 10 λεπτών.

Έτσι, η συχνότητα των δρομολογίων του Μετρό αναμένεται να διαμορφωθεί στα τέσσερα λεπτά, μέχρι τα τέλη του χρόνου, στο πλαίσιο του στόχου που έχει τεθεί από το υπουργείο Υποδομών και τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Η ενίσχυση, πάντως, των δρομολογίων με περισσότερα τρένα δεν είναι εύκολη. Κι αυτό γιατί δεκάδες συρμοί του παραμένουν ακινητοποιημένοι λόγω βλαβών.

Από το σύνολο των 66 συρμών που εξυπηρετούν τις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, 24 είναι εκτός λειτουργίας με βλάβες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, δρομολογούνται σε καθημερινή βάση 16 και 18 συρμοί αντίστοιχα, με τρία τρένα να βρίσκονται σε κατάσταση εφεδρείας σε περίπτωση που προκύψουν βλάβες. Η διέλευση των συρμών γίνεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε συντομότερο χρονικό διάστημα, το οποίο ανέρχεται σε τέσσερα λεπτά και 15 δευτερόλεπτα στη γραμμή 2 και σε τέσσερα λεπτά και 30 δευτερόλεπτα στη γραμμή 3.


ΗΣΑΠ

Η συχνότητα των δρομολογίων αναμένεται να βελτιωθεί τους επόμενους μήνες και στον ΗΣΑΠ, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα ανάταξης του τροχαίου υλικού με στόχο να ενισχυθεί έως το τέλος του έτους ο στόλος με τέσσερις συρμούς ακόμα.

Πάντως, κατά περίπου ένα λεπτό έχει βελτιωθεί ο χρόνος διέλευσης των συρμών στους ΗΣΑΠ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τη συχνότητα των δρομολογίων να ανέρχεται πλέον στα πέντε λεπτά.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software