Ιδιώτες στη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης προτείνει η Σπυράκη

Ιδιώτες στη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης προτείνει η Σπυράκη

Ιδιωτικές επενδύσεις στην συντήρηση του δικτύου ύδρευσης, πρότεινε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στο Open TV, κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, ότι το νερό είναι "απαράδεκτα φθηνό" κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του σε Επιτροπή της Βουλής.

Σε σχέση με την δήλωση του κ. Παπαδημητρίου, η κ. Σπυράκη είπε:

"Πρέπει να αποφεύγουμε συμπεριφορές α λά Μαρία Αντουανέτα. Είναι απαραίτητο να κρατάμε το μέτρο".

Και πρόσθεσε: "Ειδικά για το νερό, το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι χάνεται ένα μεγάλο μέρος αυτού του φυσικού πόρου. Φταίει ότι δεν συντηρήθηκαν τα δίκτυα.

Είναι απαραίτητο να δώσουμε έμφαση και στην συντήρηση των δικτύων και προφανώς στην επανάχρηση του νερού. (...) 

Είναι απαραίτητο να δώσουμε έμφαση στην συντήρηση του δικτύου και να υπάρχουν επενδύσεις σε αυτό, που μπορούν να προέλθουν και από τον δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα".

Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως προετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση.

Αναφέρει: 

"Μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., Μπ. Παπαδημητρίου, για την «απαράδεκτα» χαμηλή τιμή του νερού, ήρθε κι η δήλωση της ευρωβουλευτή του κόμματος, Μ. Σπυράκη, για να συμπληρώσει το πάζλ της αντικοινωνικής πολιτικής του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη για το νερό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, η κα Σπυράκη ζήτησε την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στη διαχείριση του δικτύου των υδάτων, ξεκινώντας από την ΕΥΑΘ.

Δεν γνωρίζει άραγε η ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος την παταγώδη αποτυχία της ιδιωτικοποίησης των υδάτων σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου δοκιμάστηκε και την σημαντική επιβάρυνση που έφερε για νοικοκυριά και επιχειρήσεις;

Τα στελέχη της Ν.Δ. αποκαλύπτουν τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους και το προετοιμασμένο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ακόμα και του νερού. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει, στο πλαίσιο και της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησής του για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την ΕΥΑΘ πλήρως απαξιωμένη, με ελλιπή στελέχωση και προετοιμασμένη για ξεπούλημα.

Παρόλα αυτά, προχωρήσαμε σε προγραμματισμό στρατηγικών υποδομών και παρεμβάσεων για την ασφάλεια της ύδρευσης.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Τα δημόσια αγαθά δεν μπορούν να μετατραπούν σε πεδίο ιδιωτικής εκμετάλλευσης και κερδοφορίας που θα πληρώσει το κοινωνικό σύνολο".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software