Εισαγγελέας για δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Δώστε μήνυμα ότι η πολιτεία δεν εκβιάζεται

Εισαγγελέας για δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Δώστε μήνυμα ότι η πολιτεία δεν εκβιάζεται

«Είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του» ανέφερε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στη δίκη για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να πιστέψει ότι μπορεί να  μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικανικού τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται». Με τα λόγια αυτά ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή των Αλβανών κατηγορουμένων.

Ο εισαγγελέας περιέγραψε ένα παιχνίδι εκβιασμών που ήταν σε εξέλιξη εκείνη την περίοδο. «Ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος είχε βρεθεί μέσα σε μια ασφυκτική κατάσταση» τόνισε, συμπληρώνοντας πως ο άτυχος δικηγόρος ήταν πεπεισμένος για την αθωότητα του τότε εντολέα του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι ζητούσαν χρήματα από τον επιχειρηματία, μέσα στη φυλακή, προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου που πλέον, είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

«Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το μήνυμα προς τον Φλώρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο. Έτσι οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει τη δολοφονία του. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν...» υπογράμμισε ο εισαγγελικός λειτουργός και σημείωσε το γεγονός ότι το θύμα δεν έφερε καμία αντίσταση.

«Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα. Έτσι, το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος από φόβο» είπε, συμπληρώνοντας πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος «έγινε θυσία».

«Το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κοσμούσε την κοινωνία και την δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος... Έγινε θυσία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

«Προτείνω την ενοχή των κατηγορουμένων, όπως κατηγορούνται, για να δοθεί το μήνυμα σε όλους  ότι η πολιτεία, μέσω της δικαιοσύνης, είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται» κατέληξε.

Powered by TUODY Software