Έκρυθμη η κατάσταση στο hot spot στη Σάμο: Φωτιά και συμπλοκές- Τουλάχιστον 3 τραυματίες

Έκρυθμη η κατάσταση στο hot spot στη Σάμο: Φωτιά και συμπλοκές- Τουλάχιστον 3 τραυματίες

Τεταμένη η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο hot spot άναψαν φωτιές, το βράδυ της Δευτέρας (14.10.2019).

Καίγεται μέρος του καταυλισμού στο Κέντρο, στο τμήμα του κοντά στην κάτω πύλη, με την πυροσβεστική να προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά και την αστυνομία να επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη μεταξύ αντιμαχόμενων εθνικά ομάδων, αιτούντων άσυλο.

Τα γεγονότα που κορυφώθηκαν με τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 10 το βράδυ της Δευτέρας (14.10.2019), ξεκίνησαν αργά το απόγευμα μέσα στο κέντρο της πόλης της Σάμου, όταν Αφγανοί συγκρούστηκαν για άγνωστους λόγους με Σύρους.

Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων με αιχμηρά αντικείμενα, μάλλον μαχαίρια, και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται.

Ακολούθησαν η γενίκευση των επεισοδίων και η μεταφορά τους μέσα στον καταυλισμό με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. Αμέσως μετά διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στο hot-spot. Το ρεύμα τελικά επανήλθε στον καταυλισμό, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Χιλιάδες αιτούντες άσυλο εγκατέλειψαν τον καταυλισμό κινούμενοι προς την πόλη της Σάμου.

Ας σημειωθεί ότι στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα σε υποδομές για 650 άτομα, περί τα 5.700 άτομα.


Δείτε εικόνα από το Samos24.gr
 

 

Powered by TUODY Software