Ημαθία: Βεντέτα μεταξύ Ρομά και προσφύγων- Ένταση για δεύτερη μέρα

Ημαθία: Βεντέτα μεταξύ Ρομά και προσφύγων- Ένταση για δεύτερη μέρα

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ Ρομά και προσφύγων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, καθώς οι Ρομά του οικισμού Αγίου Γεωργίου αντιδρούν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με το «Έθνος», περισσότεροι από 150 Ρομά του οικισμού συγκεντρώθηκαν κοντά στο κέντρο φιλοξενίας με σκοπό να επιτεθούν σε μετανάστες. Αφορμή για την συγκεκριμένη αντίδραση των Ρομά στάθηκε το γεγονός ότι λίγη ώρα νωρίτερα ομάδα μεταναστών είχε πετάξει αντικείμενα στους αναβάτες δύο μηχανών που πέρασαν μπροστά από την είσοδο του κέντρου φιλοξενίας.

Σε λίγη ώρα δεκάδες νεαροί μετανάστες έφτασαν στην είσοδο της δόμης έτοιμοι να συμπλακούν με τους συγκεντρωμένους Ρομά. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή και απέτρεψαν τα χειρότερα.

Οι Ρομά καταγγέλλουν προκλητικές συμπεριφορές από τους μετανάστες και δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, προτείνοντας την άμεση απομάκρυνση του κέντρου φιλοξενίας.

Την ίδια ώρα, ένα ακόμα περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε σχολικό χορό στην Αλεξάνδρεια, όπου μετανάστες θέλησαν να μπουν στον χώρο διασκέδασης χωρίς να πληρώσουν είσοδο. Καταγγελίες αναφέρουν ότι οι νεαροί μετανάστες παρενόχλησαν ομάδα κοριτσιών, εκδιώχθηκαν, όμως επέστρεψαν με ενισχύσεις.

Ακολούθησε συμπλοκή και πετροπόλεμος στο κέντρο της Αλεξάνδρειας και το επεισόδιο έλαβε τέλος με αστυνομική επέμβαση.

Powered by TUODY Software