ΕΔΕ για την υπόθεση "Joker" προανήγγειλε η Μενδώνη

ΕΔΕ για την υπόθεση "Joker" προανήγγειλε η Μενδώνη

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τον χειρισμό της υπόθεσης. Με ενοχλεί η εικόνα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις ασφαλείας σε παιδιά και τις οικογένειές τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, μετά το σάλο που έχει προκληθεί από την επέμβαση της Αστυνομίας σε κινηματογραφικές αίθουσες όπου προβάλλεται η ταινία Joker.

Σχετικά με τις δύο γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες η υπουργός δήλωσε: «Είναι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ και ταυτόχρονα της Πρωτοβάθμιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής, η οποία παρέχει γνώμη για την κατάταξη των κινηματογραφικών έργων. Η Επιτροπή έχει από το νόμο δυνατότητα εισόδου ελευθέρως σε χώρους δημόσιων θεαμάτων και ακροαμάτων για άσκηση ελέγχου. Οι συγκεκριμένες ωστόσο, υπερέβησαν το όριο των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος δεν σημαίνει φωνάζεις δυνάμεις καταστολής».

Η υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε, επίσης, πως θα δοθεί εντολή για διεξαγωγή ΕΔΕ προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν η προϊσταμένη των δυο γυναικών, ήταν ενήμερη για τις κινήσεις τους.

Παράλληλα, η κ. Μενδώνη κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος: «Η επιχείρηση που γίνεται από την αντιπολίτευση να μεγαλοποιήσει το θέμα παραπέμποντας σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος είναι ατυχής» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν φταίει ο "Τζόκερ" αλλά η κυβέρνηση-τσίρκο»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «από το πρωί το πανελλήνιο παρακολουθεί την Υπουργό Πολιτισμού να τσακώνεται σε ζωντανή μετάδοση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το ποιος θα πάρει το φιάσκο του «Τζόκερ» στα χέρια του». 

«Η κα Μενδώνη μέμφεται την ΕΛ.ΑΣ και διατάσσει ΕΔΕ για τους υπαλλήλους του υπουργείου της. Η ΕΛ.ΑΣ αδειάζει την κα Μενδώνη και αποκαλύπτει ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού που έκαναν τις καταγγελίες. Ο κ. Χρυσοχοΐδης πετά το μπαλάκι των ευθυνών στην κα Μενδώνη και σαρκάζεται και την ΕΛ.ΑΣ, τονίζοντας ότι θα πάει να δει την ταινία με τον ανήλικο γιο του» συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καταλήγει:

«Και τώρα με γελοίες διαρροές προσπαθούν να πείσουν ότι τους φταίει, ποιος άλλος, ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που τους φταίει δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο «Τζόκερ» αλλά η κυβέρνηση-τσίρκο με πολλούς γελωτοποιούς και ακόμη περισσότερους ακροβάτες».

Powered by TUODY Software