Καθηλωμένος σε αμαξίδιο από τα 11, πέρασε δεύτερος στην Ιατρική

Καθηλωμένος σε αμαξίδιο από τα 11, πέρασε δεύτερος στην Ιατρική

Από τις ευτυχέστερες στιγμές της ζωής του διανύει αυτή την περίοδο ένας 18χρονος στο Ηράκλειο, που κατάφερε με τη διαδικασία του 5% να περάσει στη σχολή των ονείρων του. 

Ο Γιώργος είναι ένας ενεργός νέος.

Γράφει επιστολές, καυτηριάζει στα μέσα κοινωνικής  δικτύωσης τα καλώς και κακώς κείμενα, είναι ένας ενεργός πολίτης και από σήμερα, είναι και φοιτητής Ιατρικής.

Eίναι έτοιμος να διανύσει τα χρόνια της φοιτητικής ζωής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στη σχολή των ονείρων του, στην οποία με τη διαδικασία του 5% πέρασε δεύτερος.

Ο Γιώργος Παναγιωτάκης που ζει με την οικογένειά του στη Νέα Αλικαρνασό, από το γυμνάσιο κιόλας είχε επικοινωνήσει με την Ιατρική Σχολή και είχε ζητήσει πληροφορίες για το αν θα μπορούσε λόγω της μιτοχονδριακής μυοπάθειας από την οποία πάσχει, να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο και να γίνει παιδοψυχίατρος.

Ήξερε καλά τι ήθελε να κάνει, προσπάθησε γενναία και τα κατάφερε.

Η μιτοχονδριακή μυοπάθεια διαγνώστηκε στα τέσσερά του χρόνια, ενώ στα 11 κάθισε σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Θυμάται όπως λέει την εποχή που στεκόταν στα πόδια του και θυμάται τις αδύναμες κινήσεις του.

Πέρασε μεγάλα διαστήματα μοναξιάς, καθισμένος στο παγκάκι του σχολείου, να μη μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό και το παιχνίδι των συμμαθητών του.

Η προσπάθειά του όμως, η επιμονή του και η δύναμη ψυχής του, τον επιβράβευσαν και έτσι σήμερα αντί ο ίδιος να ακολουθεί, ανοίγει ένα δρόμο προόδου και εξέλιξης, που μόνο χαμόγελα ευτυχίας προκαλεί στους δικούς του ανθρώπους.

Ο Γιώργος είναι έτοιμος για την επόμενη φάση της ζωής του την οποία περιμένει με αγωνία.

Θέλει να μπορεί στο μέλλον να βοηθήσει τα παιδιά ως παιδοψυχίατρος και αυτό του δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση.

Ώθηση να συνεχίσει να προσπαθεί για τη δική του εξέλιξη αλλά και την εξέλιξη της κοινωνίας ως προς το πώς αντιμετωπίζει τη διαφορετικότητα

Πηγή: Nέα Κρήτη

Powered by TUODY Software