Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ- Καταδρομική επίθεση σε κατάληψη

Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ- Καταδρομική επίθεση σε κατάληψη

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) επί της Πατησίων ότι ομάδα 50 κουκουλοφόρων βγήκε από το χώρο του Ιδρύματος και άρχισε να καταστρέφει πεζοδρόμια και να προκαλεί ζημιές.

Οι ταραξίες προχώρησαν σε καταδρομική επίθεση εναντίον ανδρών διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Δεριγνύ, πετώντας βόμβες μολότοφ και αντικείμενα.

Η διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται έξω από το κτίριο της οδού Δεριγνύ που ήταν υπό κατάληψη (σ.σ. κατάληψη Βανκούβερ) και εκκενώθηκε το περασμένο Σάββατο, υπό τον φόβο ανακατάληψης.


Επεισόδια στην πορεία μαθητών και φοιτητών

Σε μια σύλληψη και τέσσερις προσαγωγές, προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν στην περιοχή της Ομόνοιας, μετά την ολοκλήρωση του μαθητικού - φοιτητικού συλλαλητηρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς συμμετείχε σε επίθεση ομάδας ατόμων με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Σημειώνεται ακόμη, ότι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή ένα σακίδιο με πέντε βόμβες μολότοφ.

Ένταση και χημικά

Με κεντρικό σύνθημα «Στους δρόμους είναι οι μαθητές, έξω από τα σχολεία μας οι πολυεθνικές», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι την Πλατεία Συντάγματος.

Επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από τη Βουλή, όταν ομάδα αγνώστων συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, ρίχνοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ προκάλεσαν και φθορές σε στάσεις λεωφορείων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η θέσπιση ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Στις κινητοποιήσεις των μαθητών συμμετείχαν, με καλέσματά τους, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, όπως η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, καθώς και η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας και Γ', Δ', Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.


Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια, καθώς και για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων, καθώς και οι ΕΛΜΕ (Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) της πόλης, που για τη διευκόλυνση συμμετοχής εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση κήρυξαν στάσεις εργασίας.

Powered by TUODY Software