Καιρός: Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας- Που θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Καιρός: Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας- Που θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Εξασθενεί σταδιακά το μέτωπο κακοκαιρίας, που έπληξε το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από την Ανατολική Μακεδονία έως την Κρήτη.

Έτσι, οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τόπους έως το τέλος της ημέρας αναμένεται να περιοριστούν στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Διαβάστε: Καιρός: Καταιγίδες τα ξημερώματα στην Αττική - Ισχυρή βροχόπτωση σε Ήπειρο και Ηλεία

Έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις και καταιγίδες, που σε ορισμένες περιοχές συνοδεύονταν από χαλαζοπτώσεις, εκδηλώθηκαν έως το πρωί της Παρασκευής σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα στη Δυτική Κρήτη, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο και την Κεντρική Στερεά.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης που καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr έως τις 10:00 σήμερα, ήσαν στις Βρύσες Χανίων (54 χιλιοστά), στον Πύργο (49) και στα Θεοδώριανα Άρτας (48).

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί απεικονίζεται το μέτωπο και με κίτρινους σταυρούς οι περιοχές όπου σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» εκδηλώνονται καταιγίδες στις 10:00 ώρα Ελλάδας.

Powered by TUODY Software