Τέλος στο θρίλερ στον Έβρο: Στην Τουρκία επέστρεψε μυστηριώδης Αμερικανός αραβικής καταγωγής

Τέλος στο θρίλερ στον Έβρο: Στην Τουρκία επέστρεψε μυστηριώδης Αμερικανός αραβικής καταγωγής

Οι ελληνικές Αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα μας Αμερικανού υπηκόου, αραβικής καταγωγής, που σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, φέρεται να είναι τζιχαντιστής, και ο οποίος είχε συλληφθεί στην Τουρκία αλλά ζητούσε να εισέλθει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το πρωί της Δευτέρας, Τούρκοι αστυνομικοί που συνόδευαν τον άνδρα πήγαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα.

Οι Τούρκοι αστυνομικοί επικαλέστηκαν ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις ημέρες που δικαιούταν για την παραμονή του στην χώρα της.

Σημειώνεται, ότι από τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του συγκεκριμένου, ο οποίος αρχικά δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος πάντα από τους Τούρκους αστυνομικούς.

Το απόγευμα της Δευτέρας, όμως, ο Αμερικανός αραβικής καταγωγής πήγε μόνος του αυτή την φορά στον ίδιο συνοριακό σταθμό και ζήτησε να μπει στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές Αρχές δεν έκαναν δεκτό το αίτημά του και σφράγισαν το διαβατήριό του. Στη συνέχεια ο άνδρας επέστρεψε στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο άντρας παρέμεινε για ώρες εγκλωβισμένος στη "νεκρή ζώνη", στα σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας, καθώς η χώρα μας δεν τον δέχθηκε.

Powered by TUODY Software