Η λιμουζίνα- κτήνος που ο Πρόεδρος της Κίνας διασχίζει τους δρόμους της Αθήνας [pics]

Η λιμουζίνα- κτήνος που ο Πρόεδρος της Κίνας διασχίζει τους δρόμους της Αθήνας [pics]

Με μια εντυπωσιακή λιμουζίνα πραγματοποιεί τις μετακινήσεις του ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπινγκ όσο βρίσκεται στη χώρα μας. Το πολυτελές αυτοκίνητο- κτήνος  έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον Κινέζο ηγέτη. 

Η λιμουζίνα Ν501 έχει κατασκευαστεί από την Hongqi και είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο που κατασκευάζει η Κίνα καθώς η τιμή του ανέρχεται περίπου στα 800 χιλιάδες δολάρια.Το κατά γενική ομολογία αρκετά εντυπωσιακό αυτοκίνητο έχει  τέσσερις πόρτες και βενζινοκινητήρα V8 4.0 λίτρων και είναι ικανό να μεταφέρει επαρκώς τον Σι Τζινπινγκ όπου χρειάζεται.. Το όνομα Hongqi σημαίνει κόκκινη σημαία παραπέμποντας στο παραδοσιακό σύμβολο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Ξεκίνησε το 1958 και από τότε αποτελεί το επίσημο όχημα για υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Κίνας τόσο εντός συνόρων όσο και εκτός της χώρας.

Για πρώτη φορά το όχημα αυτό χρησιμοποίησε ο Μάο Τσε Τουνγκ κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον στην Κίνα τη δεκαετία του 1970. Οι υπόλοιποι Κινέζοι ηγέτες προτίμησαν άλλα αυτοκίνητα ενώ το 2012 ο Σι Τζινπίνγκ τόνισε ότι οι ηγέτες της χώρας θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο κινεζικής κατασκευής αυτοκίνητα.

 

Powered by TUODY Software