Βουλή: Σχέδιo επέμβασης των ΜΑΤ για κάθε πανεπιστήμιο

Βουλή: Σχέδιo επέμβασης των ΜΑΤ για κάθε πανεπιστήμιο

Κλιμάκωση των αστυνομικών επιχειρήσεων στις σχολές ανήγγειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου

Σχέδιο κλιμάκωσης των επεμβάσεων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα καταρτίζει η Ελληνική Αστυνομία, όπως δήλωσε στην Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

Μάλιστα, εκτιμά ότι εντός των σχολών υφίσταται δράση «ομάδων χαμηλής τρομοκρατίας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ Γιώργου Καμίνη και του Μέρα 25 Φωτεινής Μπακαδήμα, δήλωσε πως «καταρτίζονται ειδικά σχέδια για κάθε μία από τις εγκαταστάσεις των ιδρυμάτων», προκειμένου να αντιμετωπιστούν «περιθωριακές εξτρεμιστικές ομάδες» τις οποίες και χαρακτήρισε ομάδες «χαμηλής τρομοκρατίας».

Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε στην Βουλή η επιλογή του κ. Οικονόμου στις ερωτήσεις που αφορούσαν τις αστυνομικές επιχειρήσεις στην ΑΣΟΕΕ να απαντήσει με απλή ανάγνωση της αναφοράς του επικεφαλής των ΜΑΤ.

Η αναφορά αυτή αιτιολόγησε την επέμβαση με τον ισχυρισμό ότι τα άτομα που βρίσκονταν στον πανεπιστημιακό χώρο «επιτέθηκαν στην διμοιρία» και «τα άτομα φώναζαν συνθήματα εναντίον του ελληνικού κράτους και της ελληνικής αστυνομίας».  

Επίσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως «η χρήση των δακρυγόνων έγινε στα όρια των πανεπιστημιακού χώρου».

 

 

Powered by TUODY Software