Καταγγελία 18χρονων για βία από ΜΑΤ: Γροθιά όταν απάντησε πως είναι από την Αλβανία...

Καταγγελία 18χρονων για βία από ΜΑΤ: Γροθιά όταν απάντησε πως είναι από την Αλβανία...

Αστυνομική βία, προσαγωγή χωρίς προφανή λόγο και ρατσιστική συμπεριφορά εκ μέρους αστυνομικών, καταγγέλλουν στην ιστοσελίδα 3point Magazine, δύο νεαροί 18 ετών.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα, άνδρες των ΜΑΤ σταμάτησαν δύο νεαρά αγόρια, (τον Κ.Μ. και τον Ν.Π). στην Πατησίων, ένα στενό πριν την ΑΣΟΕΕ για εξακρίβωση στοιχείων. 

Οι δύο φίλοι είχαν βγει για μία βόλτα με αφορμή τα γενέθλια του Ν.Π.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τους οδήγησαν σε ένα στενό και τους ζήτησαν ταυτότητες, τις οποίες οι νεαροί δεν είχαν μαζί τους.

Τους ρώτησαν "από που είναι" και ο Κ.Μ. αποκρίθηκε πως είναι από την Αλβανία, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει προπηλακισμός τους από τους αστυνομικούς με ερωτήσεις τύπου "τί κάνεις εσύ εδώ".

Τον νεαρό - σύμφωνα πάντα με την καταγγελία - ένας αστυνομικός τον έπιασε από το λαιμό, ενώ στη συνέχεια στο σημείο έφτασε αστυνομικός με πολιτικά που τον γρονθοκόπησε.

Στη συνέχεια τους έβαλαν χειροπέδες και τους οδήγησαν στο ΑΤ Κυψέλης.

Οι νεαροί επικοινώνησαν με τις οικογένειές τους, που τους έφεραν τις ταυτότητες.

Στο μεταξύ, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί είχαν φύγει ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος φέρονται να κάλεσαν τους γονείς να μην "προχωρήσουν" την υπόθεση και να μην καταθέσουν μήνυση.

Οι γονείς από την πλευρά τους - σύμφωνα με το 3 point Magazine - έχουν ήδη καταθέσει μήνυση.

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι καταγγελίες για αστυνομική βία και αυθαιρεσία. 

"Μας χτυπούσαν αδιακρίτως με τα κλομπ"

Ο ασκούμενος γιατρός του ΚΑΤ, γόνος οικογένειας γιατρών και πρώην πολίστας του ΟΦΗ Δημήτρης Κατρινάκης κατήγγειλε αστυνομική βία εις βάρος του, σε κινητοποίηση που συμμετείχε υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου.

Αναφέρει, σύμφωνα με το Ethnos.gr:

"Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ημουν στην ουρά της πορείας, θέλαμε όλοι να μπούμε στην ΑΣΟΕΕ αλλά δεν προλάβαμε. Ξαφνικά ακούσαμε ένα ποδοβολητό από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Επεσαν πάνω μας με μανία.

Μας χτυπούσαν αδιακρίτως με τα γκλοπ. Χτύπησαν ακόμα και τα κορίτσια στο κεφάλι. Μας έβριζαν χυδαία. Επεσαν κάτω πολλά παιδιά, βοήθησα να σηκωθούν και έμεινα σταθερά πάνω στο διάζωμα της Πατησίων.

Αν και προκλήθηκα δεν απάντησα γιατί ήξερα.

Κάποιος από τα ΜΑΤ μου φώναξε “είσαι μάγκας;” και του απάντησα από μακριά “ναι είμαι”. Αυτό ήταν. Πέρασαν ανάμεσα μας μερικά αυτοκίνητα και μετά έπεσαν πάνω μου δυνάμεις των ΟΠΚΕ και άρχισαν να με τραβάνε και να με χτυπούν. Για καλή μου τύχη κάποιος σύντροφος τράβηξε βίντεο. Φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν αντιστάθηκα και δε μίλησα καν".

Διαβάστε αναλυτικά

 

Powered by TUODY Software