Προσφυγικό: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιουργεί νέες αμφιλεγόμενες συνθήκες διαμονής, γράφει η TAZ

Προσφυγικό: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιουργεί νέες αμφιλεγόμενες συνθήκες διαμονής, γράφει η TAZ

H TAZ του Βερολίνου αναφέρεται επικριτικά στο σχέδιο της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το προσφυγικό κλείνοντας τον καταυλισμό στη Μόρια και το Βαθύ, καθώς όπως τονίζει δημιουργούνται νέες αμφιλεγόμενες συνθήκες διαμονής για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

H TAZ του Βερολίνου αναφέρεται επικριτικά στο σχέδιο της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το προσφυγικό κλείνοντας τον καταυλισμό στη Μόρια και το Βαθύ, καθώς -όπως τονίζει- δημιουργούνται νέες αμφιλεγόμενες συνθήκες διαμονής για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

«Η νέα κυβέρνηση φαίνεται ότι θέλει να απομονώσει τους μετανάστες επιχειρώντας να κατευνάσει τμήματα του πληθυσμού που διαμαρτύρονται για αυτήν την κατάσταση. Κυρίως στη Λέσβο και τη Σάμο παραπονούνται οι κάτοικοι για τη διαρκή παρουσία των προσφύγων μπροστά στα σπίτια τους», τονίζει η εφημερίδα και συνεχίζει:

«Ειδικοί προειδοποιούν για νέα προβλήματα. Οι μετανάστες στα νησιά παρά τις δύσκολες συνθήκες έχουν την ευκαιρία για μερικές ώρες να ξεφεύγουν από το χάος των καταυλισμών κάνοντας απλά μια βόλτα στην πιο κοντινή πόλη ή στη θάλασσα. Εάν απαγορευθεί να εγκαταλείπουν τους προσφυγικούς καταυλισμούς η απογοήτευση και η βία θα αυξάνονταν στους κλειστούς χώρους. Ακόμα και σήμερα μερικές φορές συμβαίνει άνθρωποι από διαφορετικές εθνικότητες, Σύροι ή Αφγανοί στη Μόρια ή αλλού, να συγκρούονται».

Powered by TUODY Software