Αιματηρή αυτοδικία μετά από ληστεία για ένα... κινητό [pics]

Αιματηρή αυτοδικία μετά από ληστεία για ένα... κινητό [pics]

Ένα αιματηρό περιστατικό ληστείας, που μετατράπηκε σε αντίδραση με χαρακτηριστικά αυτοδικίας, η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε υπόθεση Ζακ, εξελίχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε περιοχή στα σύνορα των Ιλισίων με την Καισαριανή.

Του Λουκά Βελιδάκη


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του nooz.gr, άνδρας περί τα 40, κατά πάσα πιθανότητα έλληνας τοξικοεξαρτημένος, εισήλθε σε χώρο όπου κατασκευάζονται έπιπλα και υπό την απειλή μαχαιριού απέσπασε ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην προσπάθεια του να διαφύγει, τον κυνήγησαν δύο άνδρες που βρίσκονταν στο χώρο και αφού τον ακινητοποίησαν, του κατάφεραν πολλαπλά πλήγματα στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος.

Τα χτυπήματα ήταν τόσο ισχυρά ώστε τα αίματα του δράστη πιτσίλισαν ένα αυτοκίνητο και πότισαν το πεζοδρόμιο.

Μετά από 10- 15 λεπτά έφτασαν ομάδες της ΔΙΑΣ και ένα περιπολικό και συνέλαβαν τον δράστη, λαμβάνοντας κατάθεση από αυτόπτες μάρτυρες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι οι περισσότεροι από τους διερχόμενους, και δη ηλικιωμένοι που επέστρεφαν από την παραπλήσια λαϊκή αγορά, μόλις ενημερώνονταν για το περιστατικό, έλεγαν "καλά του έκαναν!..".

Μιλώντας στο nooz, άνδρας, που ψώνιζε από ζαχαροπλαστείο της περιοχής, είπε: "Τον χτύπησαν πολύ". Η αντίδραση όμως των περισσότερων στην περιοχή ήταν σχεδόν αβίαστη. Συμφωνούσαν με την αυτοδικία.

Οι ηλικιωμένοι, κι όχι μόνο, έχουν έναν ενσταλλαγμένο φόβο απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Προ μηνών, πάλι στην ίδια περιοχή, έξω από παραπλήσιο φαρμακείο, νεαρός άνδρας απέσπασε βιαίως το κολιέ μίας ηλικιωμένης κυρίας, πετώντας την στο πεζοδρόμιο.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι στην οδό Ευφρονίου, όπου σημειώθηκαν και τα δύο περιστατικά, υπάρχουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας σκοπιές και περιπολίες ειδικών φρουρών, καθότι λίγα μέτρα μακριά στεγάζονται τα κεντρικά των ΜΑΤ όπου σταθμεύουν οι κλούβες της Αστυνομίας.

Μαρτυρία στο nooz.gr αναφέρει ότι οι αστυνομικοί, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο απέναντι πεζοδρόμιο, δεν αντέδρασαν, κι όταν κάποιοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν, απάντησαν κάτι του τύπου: Καλέστε την Αστυνομία...

Πίσω στο περιστατικό της ληστείας/αυτοδικίας. Ο άνδρας που συνελήφθη είχε εμφανή τα χτυπήματα στο πρόσωπο του, ωστόσο στεκόταν στα πόδια του και μπορούσε να μιλήσει. Οι αστυνομικοί του είχαν περάσει χειροπέδες.

Ουδείς μπορεί να επικροτήσει μία ληστεία (ακόμα και απόπειρα) με την απειλή μαχαιριού. Όταν παίζεις με τη φωτιά μπορεί και να καείς, άρα όταν κρατάς μαχαίρι και απειλείς, μπορεί και να σκοτώσεις.

Ουδείς, ωστόσο, θα έπρεπε να υποστηρίζει περιστατικά αυτοδικίας. Ο δράστης όφειλε να ακινητοποιηθεί και να παραδοθεί στην αστυνομία. Όχι να χτυπηθεί με κίνδυνο να χάσει τη ζωή του. Το ότι η αντανακλαστική αντίδραση πολλών επικροτεί την αυτοδικία, είναι ένα νοσηρό σύμπτωμα των παθογενειών της ελληνικής κοινωνίας.

Με άλλα λόγια, αν εφορμήσεις και χτυπήσεις ένα ληστή εν θερμώ, με την αδρεναλίνη σου να φτάνει στο ζενίθ, έχεις μία δικαιολογία. Αν όμως, με κρύο αίμα, επικροτείς τον άγριο ξυλοδαρμό και τον ενδεχόμενο θάνατο του ληστή (ενός κινητού τηλεφώνου...) κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην κοινωνία μας...


Powered by TUODY Software